Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Governació dóna conformitat a l'escut heràldic de l'Ajuntament de Baix Pallars

Governació dóna conformitat a l'escut heràldic de l'Ajuntament de Baix Pallars

La Generalitat promou la mostra itinerant 'La força de l'escut. Exposició sobre els escuts locals de Catalunya" que es podrà veure a la Seu a partir de dimecres que ve
18/09/2009 17:17

L’Ajuntament de Baix Pallars (Pallars Sobirà) ha assumit l’escut heràldic municipal, que consisteix en un fons d’atzur (blau) amb un gerro d’argent (blanc) sobremuntat d’una corona antiga d’or (groc), element tradicional i característic de la vila de Gerri de la Sal, nucli de població que és la capital del municipi.

El director general d’Administració local del Departament de Governació, Carles Bassaganya, va signar la resolució per la qual es dóna conformitat a l’adopció d’aquest escut el passat 29 de juliol i ahir, 17 de setembre, es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. La resolució es va prendre després dels informes favorables de l’IEC, del servei de Demarcacions Territorials i de l’assessor i expert en heràldica del Departament, Armand de Fluvià.

La finalitat dels símbols propis és la de donar cohesió, ressaltant els elements que són compartits com a mecanisme d’autoafirmació, tant d’una perspectiva històrica com de futur. També és funció dels mateixos símbols mantenir viva la memòria col·lectiva, per tal d’inculcar en els ciutadans la consciència de la seva continuïtat com a poble al llarg del temps.

És per això que des del Departament de Governació s’està promovent l’exposició itinerant “La força de l’escut. Exposició sobre els escuts del món local de Catalunya” que pretén explicar i divulgar l’heràldica municipal i insistir en la tasca d’oficialitzar els quasi tres cents escuts municipals que encara falten. Properament aquesta exposició s’exhibirà a la Seu d’Urgell (Alt Urgell). Instal·lada a la sala del Centre Cultural de les Monges, la mostra serà inaugurada pel conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, dimecres, 23 de setembre, a les 19 hores.