Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Governació destina 1,5 milions als ajuntaments de muntanya per comprar llevaneus

Governació destina 1,5 milions als ajuntaments de muntanya per comprar llevaneus

Ausàs creu que és una mesura necessària per millorar la qualitat de vida als municipis petits del Pirineu

05/08/2008 17:32

El departament de Governació i Administracions Públiques invertirà 1,5 milions d’euros en ajudes als ens locals de les comarques de muntanya per a l’adquisició de vehicles llevaneus. L’objectiu del Departament és solucionar els problemes constants d’accés i circulació per les carreteres i els carrers que pateixen els petits municipis de muntanya durant les èpoques de neu i gelades.

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha explicat la importància d’aquesta inversió per a la millora de la comunicació dels petits i mitjans municipis del Pirineu. Aquesta és una de les prioritats de Governació. Per Ausàs, “les comarques de muntanya són clau per al model de país vertebrat que volem”, i “aquestes inversions suposaran una millora per als ajuntaments amb pocs recursos”.

La mesura es publica aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) i estableix que poden ser beneficiaris d’aquests ajuts els ajuntaments, els consells comarcals i les mancomunitats de municipis integrats a les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i Era Val d’Aran. El termini per presentar la sol·licitud acaba el 25 d’agost.

La quantia dels ajuts serà l’equivalent al 100% del preu d’adquisició d’un o dos vehicles llevaneus, impostos inclosos. El departament de Governació tindrà en compte a l’hora d’atorgar els ajuts els recursos de que disposa l’ajuntament, que hi hagi un percentatge elevat de població resident al municipi o municipis, que resulti afectada de manera habitual per problemes de mobilitat i accessos a habitatges i serveis per causa de nevades i gelades; també que hi hagi un percentatge elevat de població permanent en zones de cota superior als 1.000 metres i que es beneficiïn del servei el màxim de municipis possible.

Mostrar formulari de contacte