Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Gran afluència de públic al II Festival del'Art d'Oliana

Gran afluència de públic al II Festival del'Art d'Oliana

Un miler de persones van assistir a la segona edició del certamen, que es va celebrar el passat 2 de juliol Les activitats culturals i lúdiques es van dur a terme al Castell

Festival de l'Art d'Oliana 2011
Festival de l'Art d'Oliana 2011
08/07/2011 11:29

Prop d'un miler de persones van assistir a la segona edició del Festival del'ArT, que es va celebrar a Oliana el passat dissabte, 2 de juliol. L'organització n'ha destacat la bona rebuda del públic i el bon desenvolupament de les activitats.

El festival va començar a les 8 del matí amb una caminada popular per l'antic camí dels pobladors del Castell i va continuar amb un esmorzar de pastissos casolans elaborats per la gent d'Oliana. Durant tot el dia es va poder gaudir de propostes diverses: conta-contes, un taller de capgrossos, una ballada de sardanes, un concert de la coral Sant Andreu, un concurs fotogràfic i la inauguració de la escultura "Cap de Drac". Aquesta obra, de l'escultor xilè Alejandro Nilo, completa "l'Arcada del Drac" que va cedir al poble d'Oliana en la primera edició del festival.

A la tarda, després de dinar, una ballada de "country" va iniciar la segona tanda d'activitats sota l'ombra d'una gran carpa amb vistes al poble d'Oliana. Després hi va haver una cercavila de capgrossos amb la "Titella Gegant" i els grallers, el conta-contes amb TatTeatre i "la Trementinaire i el seu cabàs de contes", i "El Bosc de la Poesia" amb recitals de poemes teatralitzats.

Totes les activitats es van organitzar en un entorn privilegiat "on l'art va ocupar els diferents espais de l'antic poble i en què les diferents intervencions artístiques engalanaven el Castell", s'assenyala. Un mercat d'artesania va permetre observar els treballs que els artesans realitzaven "in situ" i poder-los adquirir tot seguit.

Ja a la nit, i mentre la gent sopava a la zona bar, es va iniciar la "Musica en Viu" amb música Africana/Senegal·lesa, l'Artur Regada i Dixieland Band, el grup Simètric and TbD i las Buenas Costumbres. La festa va acabar ben entrada la matinada.

Es poden veure més fotografies de la jornada aquí.

Mostrar formulari de contacte