Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Gran Pallars projecta un telecabina per unir el poble d'Espot amb les pistes d'esquí

Gran Pallars projecta un telecabina per unir el poble d'Espot amb les pistes d'esquí

La família Viladomat, nova propietària de l'estació, també estudia crear un forfet conjunt amb Grandvalira

12/05/2010 10:36

La societat Gran Pallars, gestora de l'estació d'Espot Esquí, ha projectat construir un telecabina que connecti el poble d'Espot amb les pistes. El giny tindrà una longitud de dos quilòmetres, un desnivell de 700 metres i una capacitat per transportar 1.500 persones l'hora.

La inversió necessària per aquesta infraestructura serà de 12 milions d'euros. Està previst que pugui entrar en funcionament d'aquí a tres temporades. L'objectiu d'aquest telecabina és desestacionalitzar l'estació d'esquí i que la gent pugui anar-hi a l'estiu a fer activitats de natura i esport. Es vol aprofitar el reclam que és tenir el Parc Nacional d'Aigüestortes a pocs metres.

Joan Sala, responsable de Gran Pallars, ha explicat que es preveu que un 30% dels visitants del Parc Nacional agafin aquest telecabina. Els visitants del Parc superen els 300.000 anuals.

Joan Sala ha afegit que es descarta, en canvi, un telecabina per unir el poble de Rialp amb Port Ainé, ja que en aquest cas seria molt costós i poc rendible. El giny hauria de tenir 6 quilòmetres, amb 1.700 metres de desnivell. I el seu cost seria d'uns 30 milions d'euros.

L'entrada a l'accionariat de Gran Pallars de la família Viladomat d'Andorra, propietària de GrandValira, obre noves oportunitats a totes dues estacions. Joan Viladomat ha explicat que s'està estudiant la creació d'un forfet conjunt.

Mostrar formulari de contacte