Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Guardó de l'Associació Obrador Xisqueta als Premis Nacionals d'Artesania

Guardó de l'Associació Obrador Xisqueta als Premis Nacionals d'Artesania

L'entitat pirinenca ha obtingut un reconeixement en l'àmbit de l'emprenedoria

18/03/2015 11:01

L’Associació Obrador Xisqueta ha estat guardonada aquest dimarts en els Premis  Nacionals d'Artesania. Aquests reconeixements premien la trajectòria de les empreses artesanes i tenen per objectiu impulsar la competitivitat del sector. Els guardons són lliurats pel Ministeri d’Industria.

L'entitat pirinenca ha obtingut el Premi a l'Emprenedoria per la introducció de nous conceptes i tècniques en l'àmbit artesà. Obrador Xisqueta és una associació sense ànim de lucre creada l’any 2009 al Pirineu, que té com a objectiu el foment de l’ocupació de la dona en el món rural. Gràcies a la seva gestora i a un grup de deu artesanes, impulsa la creació de nous productes de llana amb una important innovació en el disseny. Sota la marca Xisqueta, la firma vol transmetre modernitat i valors tan actuals como el km 0, la recerca en tèxtil, l’ecologia i la sostenibilitat. Els seus productes es poden adquirir a través de punts de venda presencials distribuïts pel territori i també a través de la seva botiga online.

En aquesta 9a edició dels Premis, Catalunya ha presentat un total 9 candidatures, de les quals, 4 van ser seleccionades com a finalistes dels guardons. A més de l'Obrador Xisqueta també s'ha reconegut l’Escola Massana amb el Premi Promociona per a Entitats Públiques.

Els artesans catalans han estat acompanyats a Madrid pel gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Miquel Rodríguez, amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte