Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Hereu crea un Consell Territorial de suport als JJOO d'hivern Barcelona-Pirineu

Hereu crea un Consell Territorial de suport als JJOO d'hivern Barcelona-Pirineu

El nou organisme, que es constituirà el dia 19 de maig, estarà format per alcaldes, presidents dels Consells Comarcals i de les Diputacions L'objectiu de la proposta és informar dels passos de la candidatura i canalitzar adhesions
Jordi Hereu, amb Gilabert, Boya i Batalla
14/05/2010 19:20

Un nou organisme treballarà canalitzant suports per la candidatura de Barcelona-Pirineu pels Jocs Olímpics d'hivern. Segons ha pogut saber l'ACN, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha convocat tots els alcaldes i presidents de Consells Comarcals del Pirineu, presidents de les Diputacions i municipis amb vinculació amb la neu per al proper 19 de maig.

El Saló de Cent de l'Ajuntament acollirà la sessió constitutiva d'aquest nou organisme que, sota el nom de Consell Territorial, servirà per canalitzar els suports que es captin des del món local i serà l'entitat de referència per informar els alcaldes dels passos que aniran donant els òrgans executius de Barcelona-Pirineu 2022.

El llistat d'assistents encara no està tancat, però el seguit de convidats és llarguíssim. Alcaldes dels municipis amb instal·lacions esportives d'hivern i el món de la neu, presidents dels Consells Comarcals del Pirineu català, batlles de les capitals de comarca del nord de Catalunya, els representants del món local a la Comissió de Seguiment Institucional de la candidatura, els presidents de les Diputacions de Girona i Lleida, i representants del Govern de la Generalitat estan rebent aquests dies una carta signada per Hereu on se'ls convoca a 'formar part d'aquest òrgan' i a assistir 'a la sessió constitutiva que tindrà lloc el proper dimecres 19 de maig'.

El nou Consell Territorial pretén ser "un dels òrgans de suport de la candidatura" de Barcelona-Pirineu i, tal i com s'explica en la carta d'Hereu, tindrà com a funció principal "compartir amb les institucions locals representatives del Pirineu els avenços en la definició del projecte i articular el suport del territori a la candidatura". Així, tal i com ha pogut saber l'ACN, l'alcalde de Barcelona vol crear aquest ens per poder canalitzar els suports externs –econòmics, testimonials i de qualsevol tipus- que des dels ajuntaments implicats i les comarques afectades puguin aconseguir-se.

Per Hereu, aquest òrgan serà "l'ens màxim de deferència al territori" i amb el que vol donar als municipis del Pirineu el paper protagonista i d'agent participant.

Mostrar formulari de contacte