Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Homenatge a Andorra a l'escriptor Antoni Morell

Homenatge a Andorra a l'escriptor Antoni Morell

El Govern del Principat, el Consell General i el comú de la Massana han programat el 'Mes Morell', que engloba diversos actes que es desenvoluparan durant el mes de març. L'escriptor i polític andorrà va morir el passat 5 de gener

Presentació del 'Mes Morell' (Foto: Govern d'Andorra)
Presentació del 'Mes Morell' (Foto: Govern d'Andorra)
21/02/2020 10:45

La ministra de Cultura i Esports d'Andorra, Sílvia Riva; la Síndica General, Roser Suñé, i la cònsol de la Massana, Olga Molné, han presentat aquest dijous el programa d’actes que configura el 'Mes Morell'. La iniciativa vol ser "un homenatge conjunt, sincer i a la vegada institucional" a l’escriptor andorrà Antoni Morell, que va morir el passat 5 de gener.

El cicle aglutina les diverses institucions públiques amb les quals Morell va tenir relació i pretén mostrar i donar valor a les diferents vessants pel qual se’l recorda: com a escriptor, polític, advocat i humanista. Riva ha volgut destacar el treball conjunt per tirar endavant les propostes, que han de fer un efecte crida "per aquells que vulguin impulsar més actes en record de la figura de Morell". 

Les sis activitats programades es desenvoluparan durant tot el mes de març i començaran el dia 3 al vestíbul del Consell General amb la presentació del llibre 'De la governança d’un país'. Aquesta obra, publicada per Anem Editors, és una carta oberta a Antoni Fiter. Suñé ha subratllat la vàlua literària de l’artista i ha catalogat 'Set lletanies de mort' com "el millor llibre novel·lesc que hi ha a Andorra".

Per la seva banda, el comú de la Massana ha organitzat una sessió especial del club de lectura, el proper 18 de març a la Biblioteca Comunal, que té com a eix central aquesta novel·la. "Era molt necessari posar en relleu la figura de l’escriptor i també de la persona”, ha indicat Molné. A més, el comú massanenc ha previst un concert, a càrrec de Jonaina Salvador i Jordi Barceló, per al 12 de març a les Fontetes, així com una lectura de 'Passaport sense nom' al bar Cal Sinquede de la capital, ubicació que l'artista solia transitar. Aquest acte tindrà lloc el 26 de març.

Finalment, el Ministeri de Cultura ha organitzat dos propostes més de reconeixement. El primer se celebrarà el 20 de març al Rosaleda amb una lectura dramatitzada de l’obra 'Borís I, rei d’Andorra', a càrrec de l’ENA. La cloenda del ‘Mes Morell’ es farà amb un acte institucional on hi intervindrà l'ONCA i personalitats properes a l’artista, que en mostraran la seva vessant més internacional.

Mostrar formulari de contacte