Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Homenatge a Filibert Casafont per la seva tasca en la vida social de la Seu

Homenatge a Filibert Casafont per la seva tasca en la vida social de la Seu

Diverses entitats i institucions n'han reconegut la incansable trajectòria de col·laboració amb la ciutat. Casafont, nascut l'any 1924, ha estat implicat especialment en el Retaule, la Germandat, la Parròquia de Sant Ot, Creu Roja i el Club Petanca Seu
04/11/2015 12:15

Diverses entitats, institucions i veïns de la Seu d'Urgell han realitzat un emotiu homenatge a Filibert Casafont aquest dimarts, tot coincidint amb el dia de Sant Ermengol. La sala d'actes de l'Ajuntament urgellenc es va omplir per reconèixer la ingent tasca duta a terme per Casafont al llarg de la seva vida per col·laborar amb tota mena d'activitats socials de la ciutat.

La vetllada la van organitzar les entitats en les quals l'homenatjat ha estat més implicat: la Germandat de Sant Sebastià, el Retaule de Sant Ermengol, la Parròquia de Sant Ot, Creu Roja Alt Urgell i el Club Petanca Seu. També hi va col·laborar l'Ajuntament amb la cessió de la sala. El rector de la Parròquia de Sant Ot i coordinador de l'acte, mossèn Xavier Parés, va agrair a Filibert Casafont la seva implicació en el cant coral, en els actes religiosos de la Catedral i especialment en les litúrgies i funerals, atès que ha cantat en 1.395 enterraments, en moltes ocasions per petició expressa de les famílies.

Des del Retaule, Jesús Galindo també en va destacar la "magnífica" veu, que ha acompanyat durant molts estius l'espectacle medieval des de la torre de la Catedral i ha donat solemnitat a la representació. De la seva part, el germà major de la Germandat de Sant Sebastià, Cisco Vidal, va esmentar-ne la voluntat d'ajudar en tots els actes de la ciutat i el fet que també va exercir de germà major l'any 1982.

Casafont va ser un dels fundadors de Creu Roja a la Seu. Des d'aquesta entitat, Ramon Escuder va recordar els inicis del grup a través dels cursos de rescat, a finals dels anys 60, i la manera com es va consolidar ràpidament tot i les dificultats inicials perquè l'administració franquista els reconegués oficialment. Finalment, Joan Serra, del Club Petanca Seu, va agrair la tasca d'en Filiberto com a president del club durant vint anys i les gestions que va fer perquè es disposés de les actuals pistes de petanca.

Els organitzadors van lliurar a l'homenatjat una placa de record i una capsa amb diverses gravacions vinculades a la seva trajectòria, recopilades amb la col·laboració de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell i RàdioSeu. A l'acte també hi van ser presents, entre d'altres, l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro. En nom de tota la ciutat, Albert Batalla va celebrar el fet que es fes coincidir aquest acte amb el dia de Sant Ermengol. L'alcalde va expressar el suport a aquest reconeixement, organitzat directament des de les entitats, atès que és "un urgellenc que, tot i no haver nascut a la Seu, ha marcat una empremta profunda a la ciutat".

En el seu torn, Filibert Casafont, nascut a Solsona el 26 de setembre de 1924, va agrair aquest homenatge i va expressar la seva gran estima per la Seu. Alhora, va recordar alguns episodis de la seva vida, com ara la seva infància a La Salle, els seus inicis en el cant a l'Escolania del Claustre, la guerra civil, la seva etapa efímera a les mines de sal i la seva plena integració a la Seu, on havia vingut a fer el servei militar l'any 1945 i on finalment es va quedar a viure el 1952.

Com a cloenda, Casafont va oferir als assistents la interpretació musical d''El vell pastor del Canigó', un fragment de l'obra 'Cançó d'amor i de guerra'. RàdioSeu emetrà aquest dijous al migdia un resum de l'acte d'homenatge.

 

Galeria d'imatges: https://t.co/qw5neQczP3

  • Homenatge a Filibert Casafont
  • Filibert Casafont

Mostrar formulari de contacte