Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Hotels i comerços d'Andorra reben positivament l'anunci de millores a la C-14 a Tres Ponts

Hotels i comerços d'Andorra reben positivament l'anunci de millores a la C-14 a Tres Ponts

Les empreses del Principat també esperen que el túnel faciliti l'arribada de visitants, i els transportistes creuen que millorarà la seguretat del trànsit. La Generalitat ha anunciat que l'any vinent ja començaran les obres amb una primera partida als pressupostos
31/07/2015 10:45

L'inici l'any vinent dels treballs de construcció del túnel dels Tres Ponts ha estat molt ben rebut no només a l'Alt Urgell sinó també a Andorra. Després de l'anunci fet dijous passat a la Seu pel conseller de Territori de la Generalitat, Santi Vila, els hotelers i comerciants del Principat han expressat la satisfacció per la millora que això pot suposar en l'accés a la zona.

El sector comercial andorrà, consultats per El Periòdic, han dit que veuen amb bons ulls la construcció del túnel i l’adequació de la resta del tram de carretera, "primer per facilitar l’accés a Andorra dels clients potencials de la zona d’Oliana i Organyà, que podran venir a comprar el Principat amb més facilitat, i evidentment els turistes que arribaran de més lluny i que han de passar per aquesta via". Els transportistes també celebren la notícia ja que la C 14 és la via més habitual pels camions que surten del Principat cap a les destinacions del sud i pels que en venen.

La construcció d’un túnel a la zona ha estat llargament reivindicada especialment pels veïns de l'entorn d'Organyà, que es troben sovint pedres a la calçada que s’han després de les roques del congost que es troba entre Organyà i Montant de Tost. Ara fa pocs dies, amb els darrers episodis de tempesta, hi va haver nous despreniments. Un grup de veïns de l’Alt Urgell, sobretot del centre de la comarca, van posar en marxa el novembre de l’any passat una massiva recollida de signatures per demanar a la Generalitat l’execució de la reforma de la carretera per evitar el pas pel congost.

Aquesta no és una demanda nova a la comarca, però es va fer forta a finals de l’any passat a causa de nombrosos despreniments de roques a la via, un de les quals va arribar a destrossar un cotxe, l’agost de l’any passat. A això cal afegir-hi el gran nombre d’accidents que s’hi produeixen i que converteixen aquest tram en un punt negre de tota la xarxa viària catalana.

Finalment la Generalitat, que ja havia dit que escoltaria les peticions dels veïns però que recordava la dificultat per finançar l'obra, té previst incloure en els pressupostos del 2016 una primera partida per començar les obres de un tram d’actuació entre les poblacions d’Organyà i Montant de Tost. El nou traçat tindrà 3,3 quilòmetres de llargada i constarà dos carrils de tres metres i mig d’amplada amb vorals d’un metre i mig, cosa que millorarà molt la seguretat a la zona. El tram també tindrà un túnel amb una longitud d’1,3 quilòmetres amb un cost estimat de 38 milions d’euros i un termini d’execució de 48 mesos un cop comencin les obres, ja l’any que ve.

Mostrar formulari de contacte