Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Iñaki Rubio presenta a la Seu el llibre 'L'altre costat del mirall'

Iñaki Rubio presenta a la Seu el llibre 'L'altre costat del mirall'

L'escriptor andorrà narra en format de conte la vida de diferents personatges que busquen fugir de la rutina L'obra es donarà a conèixer aquest divendres a les 8 del vespre al restaurant Paisatges

Iñaki Rubio - 'L'altre costat del Mirall'
Iñaki Rubio - 'L'altre costat del Mirall'
19/03/2015 12:01

L’escriptor andorrà Iñaki Rubio presenta aquest divendres a la Seu d’Urgell el llibre de relats L’altre costat del mirall, amb el qual va guanyar l’any passat el premi Joaquim Ruyra de narració juvenil, en el marc del 50è aniversari dels premis Recull de Blanes. L’obra ha estat editada per Pagès.

L’acte tindrà lloc a les 8 del vespre al restaurant Paisatges i l’autor estarà acompanyat deTxema Díaz-Torrent, professor i editor de la revista Portella, i de l’actor Jordi Troguet. L’acte tindrà la seva continuació, per a qui ho desitgi, amb un sopar literari en què els plats estaran inspirats en els mateixos relats del llibre.

Els protagonistes dels contes de L’altre costat del mirall són personatges aparentment normals: estudiants, treballadors, pares, mares, fills, pediatres o banquers. Però les seves vides quotidianes es veuen trencades per l’aparició d’elements fantàstics i humorístics, que ens indiquen les múltiples fissures de la realitat per on l’home pot evadir-se de la rutina, dels maldecaps i de les crisis.

Retrat contemporani d'Andorra

L’autor, fugint de tot sentimentalisme, aconsegueix alhora fer un retrat de l’Andorra contemporània a partir de temes o situacions actuals. Fa referència, per exemple, a la dèria amb els telèfons intel•ligents i les xarxes socials, els viatges, les relacions de parella, les frustracions laborals i personals, les festes nadalenques o bé els estius d’anunci.

Nascut a Barcelona l’any 1974 i humanista de vocació i de formació, Iñaki Rubio viu a Andorra, on es dedica a la docència i a la divulgació cultural. És membre fundador del Col•lectiu Portella. A més d’haver publicat relats en diverses antologies i de guanyar premis de narrativa breu, ha publicat Trencadís. L’últim llibre de Frederic Picàbia (2011), volum on explora els límits entre els contes i la novel•la. És col•laborador del Diari d’Andorra i de Ràdio Nacional d’Andorra i autor del blog «La vida en contes» (www.inakirubio.com).

Mostrar formulari de contacte