Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / IAUSA s'incorpora al projecte de planta de biomassa

IAUSA s'incorpora al projecte de planta de biomassa

El ple del Consell debat les possibilitats que l'explotació beneficïi els boscos de tota la comarca i ratifica les condicions del Consorci d'Atenció a les Persones L'Alt Urgell s'adhereix a la xarxa Eurodesk per facilitar la mobilitat laboral dels joves a Europa
Ple Consell Comarcal 2010
11/06/2010 10:40

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha ratificat incorporar la societat IAUSA al projecte de planta de biomassa. L’ens hi aportarà un 15% de les accions, amb una aportació inicial de 22.500 euros.

El president del Consell, Jesús Fierro, valora aquest tràmit com una passa més per a un projecte viable i molt important per donar sortida econòmica als boscos de la comarca.

Des del PSC-Progrés es va expressar el suport al projecte, si bé l’alcaldessa de les Valls d’Aguilar, Dolors Vidal, va demanar que es contempli no només la zona d’Alinyà sinó tot el territori.

Des de l’equip de govern es van mostrar d’acord amb la proposta, però van puntualitzar que no sempre és fàcil arribar a acords amb els propietaris forestals per poder-ne extreure fusta.

Un altre punt significatiu del ple va ser la incorporació al programa Eurodesk, que fomenta la mobilitat laboral arreu d’Europa per a menors de 35 anys. La consellera comarcal de Joventut, Mireia Pellicer, va destacar que l’Alt Urgell esdevé l’únic indret de Catalunya adherit a aquesta xarxa, juntament amb la ciutat de Barcelona. Pellicer creu que l’Eurodesk és interessant per a tots els joves aturats o que vulguin canviar de feina, independentment del seu nivell d’estudis.

El Consell també ha formalitzat el conveni laboral del nou Consorci d’Atenció a les Persones, que impulsa conjuntament amb l’Ajuntament de la Seu. Des del PSC-Progrés, Dolors Vidal va reiterar el rebuig a la manera com s’ha dut a terme el canvi, ja que creuen que augmenta costos en temps de crisi.

En canvi, l’equip de govern creu que el consorci serveix precisament per racionalitzar els serveis socials i assegura que s’ha garantit el manteniment de tots els drets i condicions dels treballadors. Fierro valora positivament les primeres setmanes de funcionament.

En infraestructures i equipaments, el ple ha acordat la millora de l’accés a Sallent des de les Masies de Nargó i l’accés a l’Alzina d’Alinyà, amb obres de reforç del ferm i les cunetes. També s’ha confirmat el conveni amb el Departament de Cultura i l’Ajuntament de la Seu per a l’Arxiu Comarcal, que s’inaugura avui, i acords amb la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat de Lleida perquè estudiants d’aquests dos centres facin pràctiques al Consell.

Finalment, s’ha declarat com a Bé Cultural d’Interès Local les esglésies de Sant Marçal de Vima, Santa Cecília d’Estamariu, Santa Eugènia d’Argolell i Sant Cristòfol de Vinyoles, juntament amb els ponts del Molí i de l’Hoste.

Mostrar formulari de contacte