Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ICV de l'Alt Pirineu dóna suport al transvasament per 'solidaritat'

ICV de l'Alt Pirineu dóna suport al transvasament per 'solidaritat'

La formació ecosocialista acceptaria la mesura en una situació ‘límit i excepcional’  
Pantà d'Oliana
03/04/2008 12:02

El grup d’ICV a la Seu i l’Alt Pirineu ha fet públic un manifest (l'adjuntem íntegre en aquesta notícia) en el qual dóna suport al transvasament del Segre com a mesura ‘límit i excepcional’ i com a ‘exercici de solidaritat i responsabilitat’. La formació ecosocialista manifesta que l’opció de la captació pot resultar ‘dolorosa’ perquè la manca d’aigua de consum domèstic també afecta el territori pirinenc, tot i que puntualitza que ‘la crisi es pot manifestar de manera més accentuada en d’altres àrees de Catalunya’.

D'altra banda, el portaveu d'ICV a la Seu, Josep Maria Carles, ha indicat que el seu suport al transvasament només es faria efectiu si l’aportació del riu Segre es mantingués en un cabal de tres metres cúbics per segon. En relació a les repercussions polítiques, la formació assenyala que ‘cal expressar una posició contundent davant un problema que recau sobre la totalitat de la població i no pot ser tractat demagògicament com un enfrontament entre territoris’.

Carles també ha explicat que el seu grup no donarà suport a la moció consensuada a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, mentre no es modifiqui la rotunditat de deixar sense efecte el projecte. Pel polític ecosocialista, el text hauria de dir que 'primer s'han d'esgotar absolutament totes les possibilitats que hi hagi abans de prendre l'aigua de la capçalera'.

En aquest sentit, però, el portaveu d'ICV ha comentat que el conseller va explicar al grup altpirinenc que s'han contemplat altres opcions que són molt més cares i que no podrien estar fetes al setembre. A més, ha afegit que la captació es faria en una època en la qual no hi ha regs, i on l'activitat esportiva als rius no és gaire important, pensant en el Parc del Segre.

Mostrar formulari de contacte