Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ICV de l'Alt Urgell espera que es concreti el suport del Congrés als fronterers

ICV de l'Alt Urgell espera que es concreti el suport del Congrés als fronterers

Tot i això, el grup ecosocialista se suma a la valoració positiva de la resolució acordada a la cambra baixa El partit destaca la feina feta pel seu diputat Joan Herrera i per tots els grups municipals de la Seu
Frontera del riu Runer
20/04/2010 16:39

Iniciativa-Verds de l'Alt Urgell ha fet aquest dimarts la seva valoració de l'acord pres la setmana passada pel Congrés per buscar solucions a la situació dels treballadors fronterers. El grup ecosocialista creu que encara fa falta que es prengui les disposicions legals "que facin possible arribar a la plenitud de drets" i també a incloure Andorra dins la Xarxa Eures, que facilitaria tots els tràmits.

Tot i això, ICV coincideix amb els altres grups a subratllat com a "important" que "per primera vegada la veu i les reivindicacions dels nostres treballadors i treballadores transfronterers hagi arribat a la màxima instància legislativa de l’Estat espanyol, se n’hagi parlat i s’hagin pres decisions recolzades per tots els grups polítics".

ICV recorda, mitjançant un comunicat, "la situació precària en què es troben les treballadores i treballadors transfronterers, especialment pel que fa a la desprotecció davant la cada vegada més propera possibilitat de quedar-se sense feina". És a dir, "la manca de subsidi de desocupació, així com la disponibilitat de total cobertura sanitària, que avui per avui no es cobreix en tot el seu cost".

Des d'Iniciativa valoren "molt positivament tots els esforços que s’han fet". En aquest punt, esmenten els representants del partit al Congrés i especialment a Joan Herrera. També valoren l'acció de de tots els grups polítics presents a l’Ajuntament de la Seu, que en el seu moment vam prendre l’acord de sumar esforços en la defensa dels drets laborals i sanitaris del col•lectiu, de prop de 2.500 persones, amb visites conjuntes al Congrés de Madrid i altres actuacions.

Mostrar formulari de contacte