Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ICV i JEV de l'Alta Ribagorça celebren la participació de dones en les Falles

ICV i JEV de l'Alta Ribagorça celebren la participació de dones en les Falles

21/07/2008 17:46

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i el seu referent juvenil, Joves d’Esquerra Verda (JEV), de l’Alta Ribagorça han valorat avui la temporada 2008 de la baixada de Falles de la comarca, un cop que aquest cap de setmana s’ha tancat a Taüll. En aquest sentit, ICV i JEV celebren que sis dones d’aquesta localitat hagin volgut participar de la festa "malgrat el veto previ imposat per algun sector de la població, i ho consideren un signe de normalitat democràtica que no fa més que avançar cap a la plena ciutadania i la inclusió social de ribagorçans i ribagorçanes".

La formació ecosocialista i l’organització política juvenil han indicat que esperen que durant la temporada de Falles de l’any vinent la participació de totes les persones que així ho vulguin en la festa sigui plena i no generi cap mena de polèmica, "atesa la seva normalitat democràtica pròpia del segle XXI, amb independència de factors com el gènere o l’origen d’aquestes persones".

Per últim, ICV i JEV han volgut recordar que les Falles no són l’únic esdeveniment de la comarca que planteja històricament o ha plantejat puntualment conflictes "de connotacions masclistes", per la qual cosa insten els tres ajuntaments i el Consell Comarcal a treballar per a la plena inclusió social. Alhora, rebutgen fermament que fer referència a la tradició constitueixi "cap argument de defensa d’aquesta oposició a la participació femenina, sinó un engany per a qui ho defensa".

Mostrar formulari de contacte