Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ICV vol que l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell canalitzi ofertes laborals d'Andorra

ICV vol que l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell canalitzi ofertes laborals d'Andorra

La formació ecosocialista demana en una moció que l'Ajuntament de la Seu li doni suport econòmic i material per dur a terme les gestions L'Associació d'Aturats al Pirineu es reuneix amb l'ambaixador d'Espanya a Andorra
Frontera del riu Runer
02/03/2015 18:20

El grup d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) sol.licitarà en el plenari del pròxim 9 de març que l'Ajuntament de la Seu d'Urgell doni suport material i econòmic a l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell per canalitzar les ofertes laborals d'Andorra, en virtut del conveni signat recentment amb la Unió Hotelera andorrana.

En una moció, en què s'especifica la necessitat de fer costat "als col.lectius més castigats per la crisi, com ara les persones en situació d'atur", s'assenyala que cal "afavorir la contractació de treballadors transfronterers i vetllar de forma conjunta perquè les oportunitats laborals es coneguin a la ciutat". En aquest sentit, el text també insta a publicitar aquesta mesura amb la finalitat que els qui ho necessiten se'n puguin beneficiar.

En l'exposició de motius de la proposta, ICV recorda que el conveni transfronterer ha de servir per facilitar la mobilitat laboral, fet que genera expectatives en el col.lectiu d'aturats. Tanmateix, la formació ecosocialista, tot i reconèixer les gestions dutes a terme per l'alcalde Albert Batalla per a la contractació de transfronterers en empreses andorranes, lamenta "el sistema de quotes existent, que fa difícil la tramitació dels permisos de treball sense que s'hagi observat cap preferència pel fet de ser de la Seu".

ICV concreta que "l'Ajuntament urgellenc no té cap competència en assumptes laborals, i menys d'un altre país", però advoca per donar el màxim suport a les mesures que puguin suposar una sortida pels treballadors aturats de la zona.

Reunió amb l'ambaixador d'Espanya a Andorra

D'altra banda, l'Associació d'Aturats al Pirineu s'ha reunit aquest dilluns amb l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, que s'ha compromès a fer el seguiment de les peticions del col.lectiu per fer més flexible el mercat de treball andorrà. La demanda té el suport de 1.000 firmes recollides en les últimes setmanes.

L'entitat, tot i que accepta que els residents han de ser prioritaris, reclama que en temporades com la d'hivern no es recorri a contractacions a tercers països, com ara Argentina o Portugal, tenint en compte la mà d'obra propera que existeix. Així mateix, l'Associació d'Aturats lamenta els entrebancs legals per trobar una feina al país veí, cosa que no passa a la inversa.

Mostrar formulari de contacte