Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Impuls a la construcció de la Biblioteca Central Comarcal de Sort

Impuls a la construcció de la Biblioteca Central Comarcal de Sort

El Departament de Cultura ha signat un conveni amb l'Ajuntament de la capital del Pallars Sobirà i l'Incasòl per posar en marxa la primera fase d'obres. Els treballs podrien començar el pròxim mes de juliol
Recreació virtual de la futura biblioteca de Sort (Foto: Gencat)
19/11/2018 20:15

El Departament de Cultura ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Sort i l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) per posar en marxa la primera fase de construcció de la Biblioteca Central Comarcal de Sort (Pallars Sobirà). La signatura del document, a càrrec de la consellera de Cultura, Laura Borràs, i l’alcalde de Sort, Raimon Monterde, suposa un pas més per a la posada en funcionament del nou equipament.

El municipi de Sort té 2.128 habitants i actualment disposa d’una biblioteca pública que no respon als estàndards mínims obligats al Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, ja que s'estipula una instal·lació de 450 metres quadrats. El nou equipament s'ubicarà als peus de la façana principal d’accés al Castell de Sort, però això requerirà una intervenció per garantir l’execució del projecte en aquest espai patrimonial.

Amb la signatura del conveni, el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Patrimoni Cultural, supervisarà i donarà conformitat a la proposta d’adequació al peu del Castell de Sort, declarat un Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric. L’execució i seguiment de les obres anirà a càrrec de l’Institut Català del Sol.

Està previst que els treballs comencin el juliol de 2019, i finalitzin al desembre. El Departament de Cultura ha aportat en aquesta primera fase 311.452 euros, 221.452 euros dels quals en el marc del programa de l’1% cultural.

Mostrar formulari de contacte