Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Impulsen la plantació de 7.000 arbres fruiters entre el Pallars Sobirà i l'Aran per afavorir-hi la presència de l'ós

Impulsen la plantació de 7.000 arbres fruiters entre el Pallars Sobirà i l'Aran per afavorir-hi la presència de l'ós

L'acció és liderada per la Fundación Oso Pardo i té el suport d'Endesa. Asseguren que l'objectiu és consolidar la zona com a "hàbitat" dels plantígrads

Treballs en una plantació de pomeres destinades als óssos, al Pallars Sobirà (Foto: Endesa)
Treballs en una plantació de pomeres destinades als óssos, al Pallars Sobirà (Foto: Endesa)
20/11/2020 17:10

La Fundación Oso Pardo vol impulsar la plantació de fins a 7.000 arbres fruiters entre el Pallars Sobirà i l'Aran per, de manera explícita, afavorir que es consolidi com a "hàbitat de l'ós bru" i potenciar "la preservació d'aquests plantígrads" i "la millora de la seva convivència amb les activitats humanes". L'acció té el suport de la multinacional elèctrica Endesa.

En total, l'entitat favorable a l'alliberament d'óssos té intenció d'actuar en un espai de 10 hectàrees, dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu i també al seu entorn. Des de l'associació càntabra afirmen que volen recuperar "zones que han perdut cobertura vegetal". Concretament, volen plantar-hi pomeres, moixera i cirerers. L'any passat ja van plantar a la zona 9.150 arbres fruiters més.

Fins fa poques setmanes, tècnics de Forestal Catalana van estar recollint les llavors que es troben en procés de preparació, en el viver d'aquesta entitat a Tremp. Allà es cuidaran perquè creixin adequadament els plançons. Després es realitzaran sobre el terreny els treballs de localització i avaluació.

L'acció compta amb la col·laboració directa dels serveis tècnics del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Posteriorment, a la tardor de 2021, es començaran les plantacions en els diferents terrenys seleccionats.

La Fundación Oso Pardo, creada el 1992, té la seva seu a Santander i entre els seus col·laboradors hi figuren grans empreses com Endesa, el banc Santander, Naturgy, Ecoembes i Acciona.

Mostrar formulari de contacte