Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Inauguració d'un nou aixopluc de pescadors al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Inauguració d'un nou aixopluc de pescadors al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Servirà tant per resguardar els pescadors dels rius de la Vall de Cardós com per als visitants del parc. D’aquesta manera, es vol afavorir el sector de la pesca local i desestacionalitzar el turisme
Aixopluc al Parc Natural de l'Alt Pirineu
27/11/2015 12:39

La directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, ha inaugurat aquest divendres un dels dos aixoplucs de pescadors que s’han construït al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Subirà ha visitat la instal.lació situada a l’àrea d’esbarjo del Pont de la Bolle, a la vall de Tavascan. Aquest aixopluc, demanat pels pescadors de la zona, servirà tant per resguardar-los temporalment en cas de pluja com per als propis visitants del parc, de manera que s’aconsegueix un doble objectiu: afavorir el sector de la pesca local i desestacionalitzar el turisme a la zona.
 
El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha invertit 10.900 euros en les obres d'aquesta instal.lació i un altra situada al costat de l’embassament de Montalto, a la vall de Lladorre, entre Tavascan i el Pla de Boavi. Aquest tipus d’infraestructures permeten donar un servei de seguretat y confort als visitants del parc i així augmentar el grau de satisfacció de la seva visita.
 
La Vall de Cardós és un dels indrets més apreciats de Catalunya i Europa per a la pesca de la truita autòctona. De fet, el Parc Natural de l’Alt Pirineu és on més tiquets de pesca de truita es venen de tot Catalunya.
 
Els aixoplucs estan realitzats amb fusta de pi negre procedent de boscos comunals del Parc Natural gestionats de forma sostenible, i asserrada a la serradora local de Fustes Sebastía (Rialp). La coberta s’ha fet amb llosa, tal com es fan les cobertes de les cases tradicionals de la zona del Parc, per poder repel·lir més fàcilment la neu.

Centre d’Interpretació de l’Aigua
 
Marta Subirà també ha visitat l’edifici del futur Centre d’Interpretació de l’Aigua. El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha fet un projecte museogràfic perquè el petit centre d’interpretació de l’aigua que hi ha actualment en aquest edifici, propietat de l’Ajuntament de Tavascan, es converteixi en un centre de visitants més potent i equipat i vinculat directament  al parc on el visitant pugui conèixer els valors naturals dels ecosistemes aquàtics d’alta muntanya. Aquest projecte es completaria amb la visita guiada a la central hidroelèctrica de Tavascan, propietat d’Endesa, que té el segon salt d’aigua més alt d’Europa (900m de caiguda lliure). Endesa s’ha mostrat interessada en patrocinar part de l’ampliació d’aquest centre d’interpretació.

Mostrar formulari de contacte