Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Inaugurada a la Seu la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"

Inaugurada a la Seu la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"

L’acció es va encetar fa cinc anys després d’una iniciativa del col·lectiu Bombers amb Cor. L'activitat, en què es va veure un simulacre d'excarceració, ha sumat 49 donacions i 11 oferiments

11/03/2019 10:55

La Seu ha acollit aquest dissabte la inauguració de la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang", que es va encetar fa cinc anys després d'una iniciativa del col·lectiu Bombers amb cor. En total s'han recollit a la ciutat 49 donacions i hi ha hagut 11 oferiments.

L’acte inaugural va comptar amb la presència de l’alcalde del municipi, Albert Batalla; la regidora de Salut, Montse Bonet; la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer; el cap de l’Àrea de Prevenció i Gestió de la Regió d’Emergències de Lleida, Josep Perna; el director del Banc de Sang i Teixits de Lleida, Juan Manuel Sánchez; i el caporal i coordinador de la campanya al parc de bombers de la Seu d'Urgell, Xavi Colomés.

L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, va agrair la participació dels col·lectius implicats. "Una vegada més, la Seu demostra la seva solidaritat, i volem agrair la implicació de tothom que fa possible el bon funcionament del Banc de Sang, en especial avui als Bombers".

L'acte va comptar amb una exhibició de vehicles i un simulacre d'excarceració.

Cinquena edició de la campanya

Aquesta és la cinquena edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, a la qual s’hi han sumat diversos ajuntaments. Els esforços s'encaren a assolir l’augment de les donacions de sang i s'espera rebren unes 2.000. En total, seran 28 les ciutats catalanes que acullin la iniciativa solidària.

Aquesta serà l’edició amb més campanyes i amb més parcs de bombers participants, més d’una quarantena. A més, municipis com Gavà, Badalona, Cassà de la Selva, Igualada, Martorell, Camprodon, Sant Cugat, Rubí i Esparreguera s’estrenaran en aquesta edició.

Els ajuntaments, col·laboradors de la campanya

La campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que s’han implicat  en la realització de la campanya gràcies a la participació d’entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades. En aquesta mateixa línia, cal destacar que les donacions de sang en algunes de les ciutats es faran a les seus dels mateixos consistoris.

Amb la suma de tots aquests elements i actors, la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” vol tornar a crear un ambient festiu, participatiu i social durant la jornada de donació de sang per tal d’ajudar en l’objectiu d’augmentar les reserves de sang a Catalunya.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

  • Campanya a la Seu "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"
    Campanya a la Seu "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"
  • Simulacre d'excarceració dels Bombers
    Simulacre d'excarceració dels Bombers

Mostrar formulari de contacte