Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Inaugurada a l'Espai Ermengol l'exposició 'Temps de Cadí. 100 anys de Cooperativa'

Inaugurada a l'Espai Ermengol l'exposició 'Temps de Cadí. 100 anys de Cooperativa'

La mostra resumeix l'evolució de la marca urgellenca des de la fundació, l'any 1915. El contingut inclou text, fotografies i objectes vinculats a la història de la cooperativa

Inauguració de l'exposició 'Temps de Cadí. 100 anys de Cooperativa'
Inauguració de l'exposició 'Temps de Cadí. 100 anys de Cooperativa'
08/10/2015 13:45

Ja es pot veure a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell l'exposició 'Temps de Cadí. 100 anys de Cooperativa (1915-2015)', que commemora el centenari de la cooperativa lletera urgellenca. La inauguració de la mostra, ubicada a la tercera planta de l'Espai Ermengol, l'ha duta a terme aquest dimecres l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el president de la Cooperativa Cadí, Lluís Clotet. En l'acte també hi ha intervingut l'historiador urgellenc Carles Gascón, que ha fet una breu explicació sobre el contingut dels plafons explicatius.

L'alcalde urgellenc, Albert Batalla, subratllava en el seu discurs la satisfacció d'acollir l'exposició sobre Cadí a l'Espai Ermengol, vinculat a la història i el coneixement de l'entorn. "És un lloc ideal per explicar una història d'èxit empresarial i del territori", indicava. Per la seva banda, Lluís Clotet recordava en les seves paraules la voluntat de "recuperar la memòria" i homenatjar, sobretot, les persones que han fet possible la cooperativa al llarg dels anys.

L'exposició 'Temps de Cadí, 100 anys de Cooperativa' està formada per 5 plafons que repassen la història de l'empresa, des del seus inicis fins a l'actualitat, passant per diverses etapes. El primer plafó, Temps de canvi, explica les terres de cultiu, l'estructura agrària, la fil·loxera, i les primeres vaqueries. El segon, Temps de cooperació, inclou la fundació, els ramaders, la llet i la mantega. El tercer plafó, titulat Temps de crisi, tracta del conflicte entre els socis, l'escissió, els inicis de la recuperació (anys 30) i la II República i la Guerra Civil. El quart plafó, Temps de creixement, aborda la popularització de la llet, les millores en l'agricultura, l'augment de la producció i l'entrada a la Comunitat Econòmica Europea. Finalment, el cinquè plafó, Temps de consolidació, explica la innovació constant, la diversificació dels productes, el formatge del centenari i les Denominacions d'Origen Protegida.

La mostra també compta amb dos apartats destacats com són el dedicat a la figura de Josep Zulueta i el del transport de la llet. Finalment, s'hi pot veure una vitrina amb fotos d'entitats i clubs que patrocina Cadí, a més d'objectes relacionats amb la cooperativa, entre d'altres testimonis d'aquests cent anys.

Mostrar formulari de contacte