Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Inaugurada la Fira de Sant Ermengol 2011

Inaugurada la Fira de Sant Ermengol 2011

El conseller Josep Maria Pelegrí aposta pels productes de proximitat i la venda directa Un espai web potenciarà el sector dels formatges a Catalunya L'AJAU expressa durant la inauguració el seu rebuig a les retallades socials i laborals
15/10/2011 12:55

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Cristina Bosch, ha presidit aquest dissabte la inauguració de la 17a edició de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. A l'acte ha estat acompanyat també de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, a més de nombrosos regidors i regidores del consistori urgellenc i alcaldes de l'Alt Urgell.

En el decurs de la inauguració, el conseller Pelegrí ha expressat la seva aposta per potenciar els productes de proximitat i la venda directa i ha posat la fira de Sant Ermengol com a exemple de punt de trobada per a la compra-venda de proximitat dels formatgers artesans del Pirineu. “El consumidor cada dia més valora rebre de forma directa i sense tants intermediaris un producte més pròxim, fresc i de temporada”, ha explicat el conseller. “És un espai de mercat que cal potenciar i per aquest motiu des del Departament d’Agricultura, juntament amb altres departaments de la Generalitat, estem elaborant un decret que té per objectiu regular la venda directa dels productes agroalimentaris a Catalunya”, ha especificat.

D’altra banda, el responsable de l’Administració ha explicat que  juntament amb l'Aragó i Navarra s'està creant un espai web amb l’objectiu de transmetre les potencialitats del sector dels formatges. "Projectes com aquest, juntament amb la feina que s’està fent des de l’Escola de Capacitació Agrària del Pirineu, han de servir per donar un fort impuls al sector formatger de Catalunya”, ha dit el conseller.

Josep Maria Pelegrí ha destacat el paper de la Fira com a eix dinamitzador del sector agrari. Així mateix, ha manifestat la voluntat de continuar donant suport al posicionament de la Seu d'Urgell com a capital del formatge. Per últim, ha volgut fer un reconeixement al paper de la dona rural.

En un altre ordre de coses, el conseller d'Agricultura ha reiterat la seva preocupació per la reforma de la PAC (Política Agrària Comuna) i ja ha anunciat que ha convocat una reunió urgent  amb els grups parlamentaris, el sector agrari i ramader, els sindicats i les cooperatives per fer propostes clares que es traslladaran al govern central, que és qui haurà de debatre  sobre aquesta qüestió amb la resta d'Estats europeus.

Per la seva banda, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha agraït la presència del conseller d'Agricultura a la fira i ha subratllat la voluntat que la Seu continuï el camí per reafirmar-se com a capital del formatge de Catalunya. Batalla també ha recordat els orígens del certamen, que data de l'any 1048, i s'ha referit a l'aposta de la ciutat pels productes de qualitat, amb nous projectes com 'Gustum', que a través del Leader fomentarà la producció alimentària vinculada al turisme i a activitats amb valor afegit.

Protesta de l'AJAU

Membres de l’Assemblea de Joves de l’Alt Urgell (AJAU) han dut a terme un acte de rebuig a les retallades socials i laborals i a les polítiques d'austeritat del govern català. La protesta s'ha fet coincidir amb la visita del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí. Una desena de joves han acompanyat amb xiulets i cartells la comitiva d'autoritats fins a la porta de la Fira de Formatges Artesans.

Segons ha explicat l'AJAU, agents dels Mossos d’Esquadra de paisà han retingut els joves i els han identificat. L'AJAU fa una crida a la població "perquè mostri el seu rebuig a les polítiques antisocials de la Generalitat".

  • Conseller Pelegrí Fira 2011
  • Fira - Protesta AJAU

Mostrar formulari de contacte