Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Inaugurada la nova seu dels Serveis Territorials d'Interior a l'Alt Pirineu i Aran

Inaugurada la nova seu dels Serveis Territorials d'Interior a l'Alt Pirineu i Aran

Es troba en una zona cèntrica de la Seu, als baixos del carrer Comtat d’Urgell, 10 L’acte inaugural ha comptat amb la presència del secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada
Inauguració Seu Interior
18/06/2008 17:14

El secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació del Govern català, Joan Boada, acompanyat del director territorial a l’Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval, va inaugurar ahir al matí la nova delegació del departament l’Alt Pirineu i Aran. Les dependències de la Generalitat, que serviran de finestreta oberta a la ciutadania, són en ple centre urbà de la Seu d’Urgell, al número 10 del carrer del Comtat d’Urgell.

L’objectiu d’aquesta nova seu és oferir una representació institucional del departament a l’Alt Pirineu i Aran, tot unificant en un sol espai els serveis administratius. Actualment hi treballen tres persones. La creació d’aquestes dependències era una assignatura pendent des que la tardor passada es va crear la figura del delegat pirinenc d’Interior sense tenir determinat un espai físic on atendre els ciutadans.

A la nova seu s’hi presten, pel que fa a l’atenció directa al públic, tant a particulars com a institucions, els serveis corresponents a protecció civil, seguretat privada i joc i espectacles. És el cas, per exemple de de la tramitació de permisos per a celebracions, els canvis d’emplaçaments de màquines escurabutxaques o bé la gestió de contractació de les empreses de seguretat privada. Alhora, s’hi coordinen les actuacions territorials que es deriven de la Secretaria de Relacions Institucionals i Participació, com ara la participació ciutadana, la memòria democràtica i la promoció de la pau i els drets humans.

L’assumpció de les funcions es farà de forma progressiva, en funció del desplegament de la nova vegueria. Sobre aquest punt Joan Boada va aprofitar ahir per sumar-se a la petició que s’avanci en el procés d’implantació de la nova divisió territorial de Catalunya en set àrees.

De la seva banda, Àngel Joval va posar l’accent en el fet que és la primera vegada que un departament de la Generalitat estrena una oficina d’abast regional a la Seu d’Urgell. La ciutat ja disposa d’una oficina d’Agricultura, si bé en aquest cas és d’àmbit comarcal. Per Joval, això “prova la voluntat del govern de la Generalitat per fer efectiu el reconeixement de la vegueria”. Els altres serveis territorials que ja existien fins ara, corresponents a d’altres departaments, estan ubicats a Tremp. Cal recordar que la Seu ha ofert l’edifici dels antics jutjats per albergar d’altres delegacions.

Mostrar formulari de contacte