Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / INEFC Pirineus inaugura a la Seu d'Urgell el curs acadèmic 2023-2024

INEFC Pirineus inaugura a la Seu d'Urgell el curs acadèmic 2023-2024

El centre universitari ja acull enguany tres promocions, amb alumnat de primer, segon i tercer curs. Les classes es fan al Centre Cultural Les Monges a l'espera de la construcció d'un edifici propi a l'Horta del Valira
15/09/2023 14:25

INEFC Pirineus ha inaugurat aquest dijous oficialment el curs acadèmic 2023-2024 amb un acte a la Sala Polivalent de la zona esportiva de la Seu d'Urgell. L'obertura institucional ha anat a càrrec de l'alcalde urgellenc, Joan Barrera; la regidora d'Educació, Christina Moreno, i la regidora d'Esports, Bàrbara Romeu. També hi ha intervingut la directora del centre, Sílvia Puigarnau.

Enguany comencen el grau de Ciències de l’Activitat Física i Esport a la Seu d’Urgell un total de 46 estudiants, una xifra que supera els quaranta alumnes de les dues anteriors promocions, i que permet augmentar també el número de professors. Sílvia Puigarnau ha destacat com a novetat que alguns dels estudiants ja faran estudis amb especialitzacions esportives. "Podran escollir i faran assignatures segons els seus interessos, tot un repte que suposa obrir nous espais i continguts", ha explicat. I ha afegit: "Estem contents perquè cada vegada tenim un cos de professorat i d'administració més fix, i el projecte està tirant endavant". 

A l'acte oficial d’inici de curs també hi ha estat present el professorat, representants d'entitats de la Seu d'Urgell i gent vinculada a la universitat, a més de tot l'alumnat.

Activitats de germanor

Els nous alumnes de primer curs van arribar dimecres al centre de Les Monges, on se'ls va presentar els professors i se'ls va mostrar les instal·lacions municipals. També es van fer les mentories i activitats de germanor amb els alumnes de cursos anteriors. Enguany s'ha repetit el tradicional raid d'aventura, que ha finalitzat a l'Alberg La Valira. 

Pel que fa a les instal·lacions, ara per ara encara s'estan duent a terme els tràmits administratius per acabar el projecte executiu del nou edifici a l'Horta del Valira que ha d'albergar el centre universitari urgellenc. L'objectiu és que aquest any ja es pugui licitar les obres.

Tres promocions

L'INEFC Pirineus és un centre de l'INEFC que es va inaugurar l'any 2021 a la Seu d'Urgell. S'hi imparteix el grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport especialitzat en esports de muntanya i riu per a un grup desplaçat d'aquesta titulació de l'INEFC de Lleida, adscrit a la Universitat de Lleida. Ja hi ha tres promocions en marxa, amb alumnat de primer, segon i tercer curs.

Aquest alumnat es forma en un entorn que es considera "idíl·lic" a través d'una docència personalitzada i integrativa que permet combinar el grau universitari i la formació d'ensenyaments en l'activitat física i l'esport al medi natural. La demanda per als estudis és molt alta.

Galeria d'imatges de la inauguració del curs 2023-2024 d'INEFC Pirineus

  • Inici del curs 2023-2024 d'INEFC Pirineus
  • Inauguració del curs 2023-2024 d'INEFC Pirineus (Foto: INEFC Pirineus)
  • Raid d'aventura organitzat per INEFC Pirineus (Foto: INEFC Pirineus)

Mostrar formulari de contacte