Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Iniciades les obres de reurbanització de la plaça de les Moreres

Iniciades les obres de reurbanització de la plaça de les Moreres

El projecte preveu eliminar l’actual illa i construir-hi una rotonda. L'objectiu és modernitzar aquesta zona del barri de Santa Magdalena i ordenar la circulació de vehicles i vianants
Obres a la plaça de les Moreres (Foto: Ajuntament de la Seu)
07/09/2018 17:43

Les obres de reurbanització de la plaça de les Moreres de la Seu d’Urgell han començat aquest dijous amb l’objectiu de modernitzar aquesta zona del barri de Santa Magdalena i ordenar-hi la circulació de vehicles i vianants. Els treballs, que tindran una durada de tres mesos, tenen un pressupost de 174.000 euros.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament urgellenc, Jesús Fierro, ha explicat que per millorar la seguretat s’eliminarà l’actual illa i s’hi construirà una rotonda que garantirà el flux dels vehicles dels carrers que hi conflueixen: el camí de la Palanca, el passeig del Parc i els carrers Bisbe Iglesias Navarri, de la Canal Baridana i de Ribera d’Urgellet. Pel que fa a la circulació de vianants, el projecte inclou l'eliminació dels passos del mig de la plaça i s’hi faran passos perimetrals a la rotonda. L'interior del gir s'enjardinarà i s’hi col·locaran bans per seure. També es construiran noves voreres. 

Així mateix, la reurbanització de la plaça de les Moreres preveu modificar l’enllumenat públic, mitjançant la substitució dels punts de llum de les voreres per uns altres de nous de 4 metres d’alçada. En relació amb la il·luminació de la calçada, es col·locarà una columna de 12 metres dins de la rotonda, on s’hi posaran cinc projectors. Tots els equips seran tipus LED.

El projecte compta amb el suport de la Diputació de Lleida, que aportarà 67.000 euros al pressupost previst. Aquesta zona del barri de Santa Magdalena és el pas principal per accedir a l’Escola Mossèn Albert Vives i un punt d'accés a l'Institut Joan Brudieu.


Mostrar formulari de contacte