Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Iniciades les obres per instal·lar una central tèrmica de biomassa per al Centre Cultural Les Monges i l’Escola Pau Claris

Iniciades les obres per instal·lar una central tèrmica de biomassa per al Centre Cultural Les Monges i l’Escola Pau Claris

La infraestructura suposarà un important estalvi energètic i econòmic per a la Seu d'Urgell, que es concretarà en la disminució de 111,04 tones de CO2 cada any
Iniciades les obres per instal·lar una central tèrmica de biomassa pel Centre Cultural Les Monges i l’Escola Pau Claris
04/06/2020 14:30

Aquesta setmana han començat a la Seu d'Urgell les obres d’instal·lació d’una nova central tèrmica de producció de calor, que utilitzarà biomassa (estelles i pèl·let) com a combustible. L'equipament permetrà distribuir aigua calenta per a la calefacció del Centre Cultural Les Monges i de l’Escola Pau Claris de la Seu d’Urgell.

La nova central s'ubicarà al pati de l'antic Col·legi Lestonnac, concretament a la planta soterrània. D’aquesta manera, la càrrega de biomassa a la sitja es podrà dur a terme des de la planta baixa, directament des del camió. La sala de calderes estarà localitzada al soterrani de l’interior de l'edifici de Les Monges, mentre que la distribució d’aigua calenta s'ubicarà a la planta baixa. La producció de calor es farà amb una caldera de biomassa de 499 kW.

Aquest al matí s'ha iniciat la col·locació de la canonada dins d'una rasa excavada als carrers de Garriga i Massó i del Bisbe Benlloch, que connectarà la central tèrmica amb el centre de distribució d’aigua calenta de l’Escola Pau Claris. En aquest cas, la instal.lació estarà col·locada a sota de l’edifici escolar.

La nova central tèrmica de biomassa substituirà les calderes de gasoil actuals dels dos equipaments públics. Es preveu que les obres acabin abans de l'hivern.

Estalvi energètic i econòmic

La instal·lació suposarà un important estalvi energètic i econòmic per a la Seu d'Urgell, amb la disminució de 111,04 tones de CO2 cada any. També implicarà avantatges des del punt de vista de la gestió forestal, ja que la caldera serà alimentada amb estella produïda al territori.

La inversió feta en la infraestructura serà de 463.807 euros (IVA inclòs), dels quals l’Ajuntament de la Seu d’Urgell n’haurà de cofinançar el 25%. Un 50% dels diners seran aportats per la Generalitat de Catalunya a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mentre que el 25% restant anirà a càrrec de la Diputació de Lleida, ens que assumeix l’execució del projecte.

Mostrar formulari de contacte