Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Iniciats els treballs de demolició d'edificis en mal estat al nucli de la Clua, a Bassella

Iniciats els treballs de demolició d'edificis en mal estat al nucli de la Clua, a Bassella

L'objectiu és millorar-hi la seguretat i facilitar les intervencions municipals per al desenvolupament de la zona

Treballs de demolició d'edificis al nucli de la Clua, a Bassella (Foto: CHE)
Treballs de demolició d'edificis al nucli de la Clua, a Bassella (Foto: CHE)
09/03/2022 12:45

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, que depèn del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, ha iniciat els treballs de demolició d'edificis en mal estat del nucli de la Clua, al municipi de Bassella. L'import de la intervenció és de 125.612 euros i el termini d'execució de les obres és de dos mesos. L'objectiu és millorar la seguretat del nucli i facilitar les intervencions que té previstes l'Ajuntament de Bassella per al desenvolupament de la zona.

La construcció de l'embassament de Rialb, al riu Segre, va obligar a fer nombroses expropiacions, entre les quals figuren uns immobles situats al nucli de la Clua. Ara es vol protegir el nucli dels riscos derivats del seu estat actual, molt degradat. La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre compta amb un projecte d'intervenció, que inclou, a més de la demolició dels edificis expropiats, l'adequació dels espais que en quedin, que se cediran al consistori de Bassella per a la seva rehabilitació.

L'acció sobre el patrimoni expropiat per la construcció de Rialb s'ha impulsat de manera coordinada entre el consistori alturgellenc i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, després de diverses reunions i trobades. L'acord permetrà potenciar l'entorn de l'embassament per a la promoció turística i el desenvolupament econòmic i social.

 

 

Mostrar formulari de contacte