Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Inscripcions obertes per a participar en les rutes a peu del II Festival de Senderisme Camina Pirineus

Inscripcions obertes per a participar en les rutes a peu del II Festival de Senderisme Camina Pirineus

El programa inclou quatre propostes temàtiques a l'Alt Urgell, que tindran lloc del 17 al 19 de juny. Les sortides, de dificultat baixa o molt baixa, estan pensades sobretot per a un públic familiar
14/06/2022 12:40

Les inscripcions per a participar al II Festival de Senderisme Camina Pirineus, que se celebrarà del 17 al 19 de juny, estan obertes. L'esdeveniment, que forma part del programa dels Festivals de Senderisme dels Pirineus (#FSP2022), inclou recorreguts pensats sobretot per a un públic familiar, ja que són de dificultat baixa o molt baixa. 

La primera activitat, divendres 17 de juny, a les 18 h, és una ruta guiada a través del nou itinerari geològic del coll de Creus des del coll de la Trava, que permetrà descobrir la geologia de l'entorn amb roques roges i baumes fetes de còdols de quars. Dissabte 18 de juny, a les 9 h, està previst un recorregut pels boscos de Sant Joan de l’Erm i les visites als santuaris vell i nou. També dissabte, a les 18 h, s'ha programat una sortida al nou mirador del Pla de les Forques, un balcó sobre la Seu d'Urgell i el Cadí. Diumenge 19 de juny, a les 8.30 h, s'ha preparat una ruta pels dòlmens de la vall de Cabó amb observació d’ocells rapinyaires. Com a activitats paral·leles hi ha també una passejada per la Seu d’Urgell més medieval, amb tast de formatges; i una visita a l’església de Sant Serni de Cabó.

Les inscripcions per participar en qualsevol de les rutes a peu s'han de fer de forma telemàtica a través del web de Turisme Alt Urgell o de Turisme Seu. La reserva és obligatòria i es pot formalitzar fins a les 18 hores del dia abans de la sortida. A l'inici de cada ruta s’entregarà un obsequi a cada participant i, en finalitzar l'activitat, s'oferirà un tastet de productes de proximitat.

Programa complet de sortides

Passaport dels festivals

Enguany hi ha la novetat del passaport dels Festivals de Senderisme dels Pirineus, una iniciativa que vol animar els visitants a assistir a més d’un esdeveniment, ja que tots ofereixen atractius que es complementen. Les persones que demostrin que han participat en més d’un festival entraran en el sorteig d’un GPS, una motxilla tècnica i uns bastons telescòpics. La manera per demostrar-ho serà amb uns adhesius (un de propi per a cada festival) que caldrà enganxar en el tríptic informatiu d’enguany. Com més adhesius s'acumulin, més oportunitats es tindran de guanyar algun dels premis.

Camina Pirineus

El festival el promouen i coordinen els ajuntaments i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell. L'actuació forma part de l'Acció Accions de promoció i posicionament, que s'emmarca en el PO FEDER CATALUNYA 2014-2020, a través del Camina Pirineus: xarxa de senders a la carta, l'eina de posicionament ecoturístic de l'Alt Urgell.

  • Itinerari geològic del Coll de Creus
  • Festival Camina Pirineus 2022
  • Festival de Senderisme Camina Pirineus

Mostrar formulari de contacte