Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un taller d'escriptura creativa per a contes infantils, activitat complementària del Premi Joles Sennell

Un taller d'escriptura creativa per a contes infantils, activitat complementària del Premi Joles Sennell

La proposta literària, que anirà a càrrec de l'escriptora Ester Farran, tindrà lloc durant quatre divendres del mes d'abril i maig. Les places són limitades i cal inscripció prèvia

Taller d'escriptura creativa per a contes infantils
Taller d'escriptura creativa per a contes infantils
03/04/2024 10:55

El Premi Joles Sennell, organitzat per la Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu, es complementarà enguany amb un taller d'escriptura creativa per a contes infantils. La iniciativa anirà a càrrec de l'escriptora Ester Farran i es desenvoluparà durant quatre divendres del mes d'abril (13, 20 i 27) i un del mes de maig (3). La durada de l'activitat serà de dues hores cada sessió, de les 18.30 a les 20.30 h.

El contingut del taller, promogut per la biblioteca urgellenca, treballarà els diversos elements que intervenen en una història: la idea, l'argument, els personatges, el narrador, el temps narratiu, el llenguatge, la narració, la descripció i els diàlegs. Les places són limitades i cal inscriure-s'hi prèviament al correu .

El Premi Joles Sennell de contes infantils es va convocar fa unes setmanes i el termini per a presentar-hi originals finalitza el 5 de maig. Les bases estableixen cinc categories de participació segons l’edat dels autors: categoria A (10-11 anys), B (12-13 anys), C (14-15 anys), D (16-17 anys) i categoria E (a partir de 18 anys). Els contes que participin en el concurs, de temàtica lliure, han de ser en català, inèdits i no haver estat premiats en cap altres esdeveniment literari. 

La presentació dels originals s’ha fer de manera telemàtica. Per a qualsevol dubte sobre la presentació dels contes, es pot contactar amb la Biblioteca Sant Agustí () o bé amb RàdioSeu ().

BASES DEL PREMI JOLES SENNELL 2024

Més de 4.300 euros en premis

Els premis del concurs literari sumen més de 4.300 euros. En cada categoria s'atorgaran dos premis, a banda dels accèssits que decideixi el jurat. El guardó amb més dotació és el de la categoria E (adults, a partir de 18 anys) amb un premi de 1.300 euros per gentilesa de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, un e-book gentilesa del Servei Educatiu de l’Alt Urgell (130 euros), una entrada doble per un concert del FeMAP (50 euros) i una subscripció bianual a la revista Cadí-Pedraforca (48 euros). El finalista d’aquesta mateixa categoria rebrà 500 euros també per gentilesa de l’Ajuntament de la Seu.

Amb l’objectiu d’esperonar als alumnes a escriure per aquest concurs literari, les escoles i instituts que aportin 10 o més contes al certamen rebran un lot de llibres, mentre que les escoles que formin part d’una ZER Comarcal l'obtindran també si n’aporten 5 o més.

Patrocinadors i col·laboradors

El Premi Joles Sennell, organitzat per la Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu, compta també amb la implicació del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, el Servei Educatiu de l’Alt Urgell, l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya, el Departament de Cultura i diverses empreses de la ciutat: Fustes Grau i Grau, Microseu i la Mútua de l'Alt Pirineu. A més, en el certamen hi col·laboren Cinemes Guiu, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), la Revista Cadí-Pedraforca, les llibreries 4 Fulls, Carlin-GoPrinters, El Refugi, La Salvat, Papers, MeteoPirineus i Purgimon, a més d'Edicions Salòria, Pepe i Dalda Joguets i la Central de Biblioteques de Lleida del Departament de Cultura.

Mostrar formulari de contacte