Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Inspeccionen les clavegueres de la Seu amb una càmera

Inspeccionen les clavegueres de la Seu amb una càmera

Les aigües residuals baixen tenyides d’una substància blanca a la zona de l’avinguda del Salòria Una empresa especialitzada, amb el suport de la brigada d’obres de l’Ajuntament, ha revisat el clavegueram
18/09/2008 13:48

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha dut a terme aquest dijous, a través d’una empresa especialitzada i el suport de la brigada d’obres municipal, la inspecció amb càmera de TV del clavegueram de l’avinguda del Salòria, el carrer Sant Ermengol i el Passeig Joan Brudieu. Aquest sofisticat sistema de revisió es considera una eina de recollida de dades molt eficaç i útil per detectar abocaments o problemes en l’estructura de les clavegueres, entre d'altres.

L’objectiu de la inspecció era comprovar, en concret, l’origen d’un possible abocament a la zona. L’àrea de Medi Ambient havia constatat que les aigües residuals baixaven tenyides d’una substància blanca. Segons afirma la tècnic mediambiental Ester Canturri “el monitoratge, que grava i capta instantànies, ens permetrà localitzar el lloc exacte on es produeix l’arribada d’aigües irregulars i prendre les mesures oportunes”. I puntualitza: “A la depuradora no és convenient que s'hi aboquin productes d’indústries o d’activitats econòmiques determinades, que s’han de canalitzar a través de col.lectors especials i de forma individual”.

Aquesta és la segona actuació d’aquest tipus que contracta la regidoria de Medi Ambient. Canturri subratlla que “tot i que són intervencions en el subsòl i en llocs no visibles, és important fer-les, tenint en compte que el bon estat de les clavegueres garanteix la salubritat de les aigües i el bon estat del riu”. En aquest sentit, pel que fa a la inspecció al Passeig Joan Brudieu, s’ha dut a terme per assegurar que el reg no està connectat en cap punt a la xarxa de clavegueram, fet que contaminaria les aigües fluvials.

Les instal•lacions generals de sanejament horitzontal tenen la funció fonamental de recollir i conduir tot el conjunt d'aigües residuals, tant d'origen de l'activitat humana com dels fenòmens climatològics, fins el punt de tractament i posterior evacuació.

  • Aigües Clavegueram
  • Inspecció Clavegueres

Mostrar formulari de contacte