Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Instal.lada la primera sirena de risc químic a l'Alt Pirineu i Aran

Instal.lada la primera sirena de risc químic a l'Alt Pirineu i Aran

04/05/2010 09:42

La prova de sirenes de risc químic que s'ha fet a la població aranesa de Les ha finalitzat satisfactòriament. El director dels serveis territorials d'Interior a l'Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval, ha explicat que amb aquesta prova s'han complert dos objectius: comprovar el bon funcionament dels diferents sons de la sirena i conscienciar a la població i fer que es familiaritzi amb el so.

Joval ha dit que s'han fet sessions informatives per fer saber a la població que quan sentin les sirenes s'han de confinar a casa. Joval comenta que ara caldrà fer simulares. La sirena de Les és la primera del Pirineu i s'ha ubicat per l'amoníac que utilitzen a la piscifactoria.

L'alcalde de Les, Emilio Medan, ha subratllayt que aquesta sirena, que ha suposat una inversió de 55.000 euros per part de Protecció Civil, també es podrà utilitzar en altres casos, com ara accidents de camions carregats de productes químics i similars. Per aquest fet ha demanat la ubicació de sirenes a d'altres poblacions de la Val d'Aran, com Vielha o Bossost.

Àngel Joval ha assenyalat que aquest dilluns la sirena s'ha activat des del Servei d'Emergències de Catalunya però que en d'altres ocasions es podrà activar des del mateix Ajuntament de Les, on està ubicat l'aparell, o via telemàtica. Joval assegura que l'alcalde o el Bombers de l'Aran també podran activar la sirena via mòbil en cas de ser necessari. Des d'Interior es recorda que són equips molt sofisticats que solament s'ubiquen en poblacions amb empreses amb possibles riscos químics. Pel que fa a l'Alt Pirineu i Aran és la primera i no n'hi ha projectada cap més al no haver-hi indústries d'aquestes característiques.

Mostrar formulari de contacte