Integra Pirineus organitza una xerrada per explicar de primera mà el funcionament de l'assistència personal
El berguedà Xavier Pujols, usuari del servei des del 2007, donarà a conèixer com amb aquest suport per a persones amb discapacitat ha pogut fer realitat el seu projecte de vida. L'acte tindrà lloc dijous vinent al vespre al CETAP de la Seu d'Urgell
Integra Pirineus organitza una xerrada, oberta a tothom, sobre el funcionament del servei de l’assistència personal. Les explicacions seran càrrec del berguedà Xavier Pujols, usuari d'aquest servei des de l'any 2007. L'acte tindrà lloc dijous vinent, 15 de juny, al vespre (19.00 h) al CETAP de la Seu d'Urgell, a la tercera planta del Centre Cultural Les Monges.
La conferència s’emmarca dins el projecte pilot 'Viure una vida escollida', que Integra Pirineus ha posat en marxa per a persones amb discapacitat a l’Alt Urgell. D'aquesta manera, es vol donar a conèixer la figura de l’assistent/a personal (AP), un suport integral a persones amb discapacitat i dependència reconegudes en diferents àmbits de la vida i vulguin iniciar projectes de vida independent, com també a les seves famílies.
Xavier Pujols fa servir aquesta assistència personal des de fa més de quinze anys i, per aquest motiu, pot explicar en primera persona la seva experiència amb el servei i com a través d’aquest ha pogut complir el seu projecte de vida. L’AP s’encarrega de donar suport i ajudar en les activitats del dia a dia de les persones que per les seves condicions, tenen dificultats o no poden fer-les per sí mateixes. La seva missió és que els usuaris puguin escollir com, quan i on rebre els suports de l’AP.
Per aquelles persones que no puguin assistir a l’acte però en volen tenir més informació, es poden posar en contacte amb l’entitat al telèfon 973 35 29 66. El projecte és impulsat per Integra Pirineus i hi col·labora la Fundació ”la Caixa”.La Fundació Privada Integra Pirineus és una entitat creada l'any 2011 i que cerca "contribuir a la inserció social i laboral de persones en situació de risc d’exclusió social, amb especial atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn de la salut mental".