Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Interceptats dos furtius després d'abatre dos cabirols a Sarroca de Bellera

Interceptats dos furtius després d'abatre dos cabirols a Sarroca de Bellera

22/12/2009 14:27

Agents rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge del Pallars Jussà van interceptar diumenge passat dos furtius que acabaven de disparar dos cabirols (Capreolus capreolus) en una batuda de porc senglar al terme municipal de Sarroca de Bellera.

El cabirol és una espècie que, tot i poder-se caçar en les modalitats de batuda i acostament, està prohibit en aquesta època perquè els mascles estan desenvolupant les banyes i les femelles estan gestant les noves cries. La veda no s’obrirà fins el mes d’abril en la modalitat d’acostament, i només serà per a mascles.

En el transcurs de la batuda, els agents van poder observar com algun dels caçadors que hi participava disparava contra els cabirols que eren dirigits per les colles de gossos. Els agents van ser testimonis de com dos dels cabirols van ser abatuts pels furtius.

Un cop acabada la batuda, els caçadors es van dirigir cap als cabirols abatuts per tal d’esquarterar-los i traure’n la carn, transportar-a en motxilles i evitar així que els agents rurals veiessin les peces de caça mortes il·legalment. En ésser interceptats, els furtius van amagar la carn i van negar els fets, cosa que va comportar que els propis agents recuperessin les proves d’entre uns esbarzers i anessin a cercar les restes d’un dels cabirols, que havia estat abandonat enmig del bosc després de ser esquarterat.

Els dos furtius van ser denunciats per una infracció a la Llei de caça i se’ls va comissar la carn que portaven i les restes del cabirol, que es van dipositar als congeladors de l’Oficina Comarcal del Departament de Medi Ambient i Habitatge de Tremp. Els rifles emprats per abatre’ls es van dipositar a la Guàrdia Civil de Tremp.

Aquestes infraccions poden comportar multa i indemnització de fins a 1.800 euros cadascuna i el tancament de l’Àrea Privada de Caça, d’acord amb el que preveu la llei i el reglament de caça i la Llei 42/2007, de patrimoni natural i biodiversitat.

Mostrar formulari de contacte