Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Interior crida a mantenir la precaució pel risc d'incendis

Interior crida a mantenir la precaució pel risc d'incendis

Enguany els focs més importants han arribat a la tardor, com ara el que es va declarar el mes passat al port del Cantó Entre juny i octubre els Bombers han fet 28.000 serveis, tant al medi natural com a l'urbà
Incendi Rubió - Zona cremada
09/11/2011 17:35

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha fet balanç de la Campanya Forestal d’enguany, que “s’ha allargat més del que és habitual i ha durat gairebé 4 mesos i mig, a causa de les condicions atípiques de meteorologia". L’alt risc d’incendi, ha assegurat Puig, “no s’ha produït fins ben entrat el mes d’agost”. Les pluges dels darrers dies han ajudat a millorar la situació.

El conseller ha considerat significatiu que “els Bombers de la Generalitat hagin hagut d’atendre més serveis per incendis el mes d’octubre que no pas els mesos d’ agost i setembre”. Cal recordar que l'incendi més important del mes passat és el que va afectar la zona del port del Cantó, entre el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell. El foc, el dia 13 passat, va arrasar més de 200 Ha de vegetació i va arribar a pocs metres del poble de Rubió.

En aquest sentit, Puig ha remarcat que “si bé hi ha hagut una disminució relativa en el nombre d’incendis respecte d’altres anys, no vol dir que els Bombers hagin tingut menys activitat". Durant els mesos d’estiu han atès gairebé 28.000 serveis d’altra tipologia, dels quals un 16% eren incendis urbans. Entre aquests n'hi ha hagut dos en un mateix dia a la Seu i Castellciutat, el 24 d'octubre.

Aquest estiu, a més a més, els Bombers de la Generalitat han col·laborat, a petició del Govern de França, en les tasques d’extinció de l'incendi forestal de la Tor de Querol. També han ajudat a sufocar el foc que es va declarar a Eivissa.

El conseller ha demanat que es mantingui l’alerta de forma permanent a causa de la gran acumulació de combustible als boscos i ha demanat precaució “a l’hora de realitzar activitats a la muntanya”.

Durant la roda de premsa, el Conseller ha estat acompanyat pel director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, el puigcerdanès Jordi Gassió, i la subdirectora general operativa dels Bombers de la Generalitat, Anna Martin, entre altres autoritats i comandaments del cos.

Serveis realitzats des del 15 de juny fins al 31 d’octubre

Dels prop de 28.000 serveis en què han treballat els Bombers des del 15 de juny i fins el 31 d’octubre, 4.424 han estat per incendis urbans, una tipologia que inclou els incendis d’habitatges, d’indústries, magatzems, contenidors o bé mobiliari urbà. També s’hi comptabilitzen els incendis de vehicles.

Dels 3.892 serveis per salvaments, el major percentatge també és en nuclis urbans, com ara persones tancades en ascensors i obertures urgents d’habitatges. 291 intervencions s’han realitzat en l’àmbit de muntanya, amb rescats de persones accidentades mentre feien excursionisme o escalada i d’altres activitats en barrancs, rius i llacs. En l’àmbit marítim s’ha treballat en 37 serveis. I de recerca de persones perdudes, se n’han fet 92.

Així mateix, hi ha hagut 3.509 serveis en accidents de trànsit, accidents aeris, neteges de calçada i d'altres incidències viàries.

Mostrar formulari de contacte