Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Interior ha lliurat terminals de la xarxa RESCAT als municipis de l'Alt Urgell i Cerdanya

Interior ha lliurat terminals de la xarxa RESCAT als municipis de l'Alt Urgell i Cerdanya

Aquest dimarts s'ha signat el conveni i s'ha informat dels aspectes tècnics relatius al seu ús, així com el protocol que cal seguir per a la seva utilització
Inauguració Seu Interior
15/07/2008 18:30

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació ha ofert avui la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya (RESCAT) a 32 municipis de l'Alt Urgell i Cerdanya que no disposen de Policia Local pròpia, amb l'objectiu de multiplicar les possibilitats de coordinació i intercanvi d'informació en la gestió de les d'emergències.

Així, el departament ha cedit sense cap cost dos terminals de la xarxa RESCAT per ser utilitzats per l'alcalde o alcaldessa i la persona que es designi davant de qualsevol emergència. Els ajuntaments podran connectar-se en cas de necessitat amb el sistema de Protecció Civil a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).

Per tal de procedir a l'entrega d'aquests terminals, s'ha fet una reunió en la qual s'ha signat el conveni i s'ha informat dels aspectes tècnics relatius al seu ús, així com el protocol que cal seguir per a la seva utilització.

La reunió per als municipis de l'Alt Urgell (16 municipis) i la Cerdanya (16) s'ha dut a terme a la sala de plens del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, al municipi de la Seu d'Urgell. A la reunió hi ha assistit el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, el director dels serveis territorials del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de l'Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval, així com un representant de Protecció Civil, entre d'altres autoritats.

Paulatinament, al llarg d'aquest estiu, el departament d'Interior anirà cedint aquests terminals de comunicacions a la resta de municipis de Catalunya que no disposin de policia local.

La xarxa RESCAT és propietat de la Generalitat i compta amb cobertura a tot el territori català, amb 200 estacions base i el 95% de territori cobert. Amb tot, es preveu que s'incrementi en els propers anys a 100 estacions més.

Actualment té més de 14.000 terminals distribuïdes que integren en la mateixa xarxa de comunicacions els efectius dels Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona, Servei d'Emergències Mèdiques, Agents Rurals, etc. L'estimació és arribar a 30.000 terminals en 3 anys.

Mostrar formulari de contacte