Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Interior lliura els primers terminals de la xarxa RESCAT a l'Alt Pirineu

Interior lliura els primers terminals de la xarxa RESCAT a l'Alt Pirineu

Els dispositius han de millorar la coordinació d'emergències amb municipis que no tenen policia local
11/07/2008 17:18

El departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació cedirà aquest dilluns dos terminals de la xarxa pública Rescat que han de donar servei a 40 municipis de l'Alt Pirineu i Aran que no disposen de Policia Local pròpia. L’objectiu és multiplicar les possibilitats de coordinació i intercanvi d’informació en la gestió de les d’emergències.

Els terminals podran ser utilitzats per l’alcalde o alcaldessa i la persona que es designi davant de qualsevol emergència. Així, els ajuntaments podran connectar-se en cas de necessitat amb el sistema de Protecció Civil a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).

Per tal de procedir a l’entrega d’aquests terminals, es farà una reunió en la qual se signarà el conveni i s’informarà dels aspectes tècnics relatius al seu ús, així com el protocol que cal seguir per a la seva utilització.

La reunió per als tres municipis de l’Alta Ribagorça, tretze del Pallars Jussà i quinze del Pallars Sobirà, es farà a Talarn, a la seu de la delegació territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran. Pel que fa als nou municipis inclosos de la Val d’Aran, la reunió serà a la seu del Conselh Generau. Hi assistiran el director territorial del departament, Àngel Joval; un representant de Protecció Civil i el delegat territorial de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Víctor Orrit.

Paulatinament, al llarg d’aquest estiu, el departament d’Interior anirà cedint aquests terminals de comunicacions a la resta de municipis de Catalunya que no disposin de policia local.

La xarxa RESCAT és propietat de la Generalitat i compta amb cobertura a tot el territori català, amb 200 estacions base i el 95% de territori cobert. Amb tot, es preveu que s’incrementi en els propers anys a 100 estacions més.

Actualment té més de 14.000 terminals distribuïdes que integren en la mateixa xarxa de comunicacions els efectius dels Mossos d’Esquadra, Bombers, Guàrdia Urbana, Emergències Mèdiques i Agents Rurals. L’estimació és arribar a 30.000 terminals en 3 anys.

Mostrar formulari de contacte