Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Interior renova els seus plans d'emergències i simplifica els plans locals de protecció

Interior renova els seus plans d'emergències i simplifica els plans locals de protecció

Per aquest cap de setmana mateix hi ha activat el pla Inuncat davant el risc de pluges intenses Ramon Espadaler apunta que es vol facilitar la tasca als ajuntaments però que des d'ara se serà més exigent amb el compliment dels protocols
Ramon Espadaler - Visita a l'Aeroport
28/11/2014 17:27

El Departament d'Interior de la Generalitat està ultimant la renovació integral de tots els seus plans d'emergències i dels plans municipals de protecció, per fer-los més pràctics i alhora més fàcils d'assumir per part dels ajuntaments. El conseller Ramon Espadaler ho ha explicat en la visita que ha fet aquest divendres a l'Aeroport de la Seu.

Espadaler, de fet, ha detallat que el simulacre d'accident aeri a l'Alt Urgell és una de les pràctiques que serviran per actualitzar el pla Aerocat, que estava "pendent de revisió des de la seva promulgació", com d'altres plans semblants que ja tenien una antiguitat d'entre deu i vint anys per a "situacions que ningú no desitja però que s'hi ha d'estar a punt si es produeixen. 

Cal recordar que Interior també té establerts protocols d'activació per a situacions com ara accidents, pluges, inundacions, nevades, vent o bé incendis, que són coneguts amb noms com ara Infocat, Neucat o Sismicat, entre d'altres. En aquest sentit, i pel que fa a l'actualitat immediata, el conseller ha aprofitat per demanar precaució davant la previsió de pluges fortes i mala mar per aquest cap de setmana, per al qual precisament s'ha activat el pla Inuncat.

Pel que fa a l'àmbit local, Ramon Espadaler ha explicat que s'ha facilitat al màxim possible als ajuntaments les guies per poder elaborar els seus plans locals de protecció i simplificar-los. Tanmateix, Espadaler ha advertit que a partir d'ara seran "molt exigents" i inflexibles per demanar que els consistoris "facin aquest esforç de complir els plans locals o d’abast nacional davant de qualsevol tipus d‘emergència”.

Mostrar formulari de contacte