Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Intersindical-CSC exigeix el correcte subministrament dels EPI als hospitals

Intersindical-CSC exigeix el correcte subministrament dels EPI als hospitals

El sindicat també reclama estendre els test de COVID-19 a tot el personal sanitari i incloure en la jornada laboral el temps per posar-se i treure les proteccions. El comunicat agraeix la col·laboració de la població per abastir els centres mèdics
Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
01/04/2020 11:50

La Intersindical-CSC ha exigit a les administracions responsables dels centres hospitalaris i d'atenció primària de Catalunya que "garanteixin el correcte subministrament" dels equips de protecció individual (EPI) al personal mèdic i sanitari. El sindicat català ha assegurat que en molts casos l'absència d'aquest mitjà és "alarmant" i que "el nombre de professionals sanitaris infectats és dels més grans del món, vora el 17% dels infectats a Catalunya, amb tot el que això comporta".

En un comunicat, la Intersindical es refereix directament a l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per demanar que "es facin proves generalitzades a tots els i les professionals sanitaris", i hi inclouen en aquest concepte infermeria, metges, zeladors, TCAI, administratius sanitaris i personal de neteja, perquè si aquests professionals són portadors del virus "també són possibles transmissors tant a la resta de professionals, els seus pacients i les seves mateixes famílies".

Una altra reclamació que ha fet el sindicat és "que el temps necessari per posar-se les mesures de protecció i treure-se-les sigui considerat jornada laboral i, per tant, sigui recompensat d’alguna manera". Actualment, detallen, "les grans mesures de protecció i la higiene posterior a la jornada laboral per l’alta capacitat de contagi fan que els professionals triguin un temps extra" i creuen que "és de justícia que sigui comptabilitzat com a temps treballat i corri a càrrec de les institucions sanitàries".

Pel que fa al personal de més de 60 anys, que són persones especialment sensibles, I-CSC demana que disposin sempre de l’opció de fer teletreball, perquè "les jornades de 12 hores presencials són extenuants" especialment per a aquest col·lectiu.

Reclamen més inversió en Sanitat i menys en Defensa

D'altra banda, la Intersindical ha agraït "l’esforç de la societat civil, tant entitats com persones individuals, per protegir els nostres companys/es abastint hospitals, centres d’atenció primària i residències d’EPI", perquè aquest esforç "salva vides".

Finalment, el comunicat conclou que "aquesta epidèmia només se solucionarà gràcies al personal sanitari i investigador, mai amb militars o cossos de seguretat", tot recordant que "els pressupostos de l’Estat espanyol destinen gairebé el doble de recursos al Ministeri de Defensa que a la Sanitat". El text acaba dient que "les nostres vides valen molt més que els seu beneficis".

Mostrar formulari de contacte