Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Inventariats 145 arbres singulars al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Inventariats 145 arbres singulars al Parc Natural de l'Alt Pirineu

El catàleg servirà per determinar quins són els arbres amb més necessitat de protecció, de gestió, els més visitables i els més destacables
Un dels arbres singulars del PN Alt Pirineu (Foto: PN Alt Pirineu)
25/01/2023 10:30

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha fet el primer inventari d’arbrat singular de l'espai natural. En total s’ha catalogat 145 exemplars de diverses espècies, entorns i  característiques. Hi ha 34 avets blancs, 25 pins roig, 14 pins negres i 7 roures de fulla gran, entre d’altres.

L’inventari, el més exhaustiu que s'ha dut a terme fins ara, servirà per determinar quins són els arbres amb més necessitat de protecció, de gestió, els més visitables i els més destacables. Les dades recollides també faran possible avaluar la possible ampliació de declaració d’arbres monumentals del parc pirinenc.

L’exhaustiu treball de camp els ha geolocalitzat i n'ha recopilat la mida, l’espècie, les característiques principals i algunes curiositats. Per seleccionar els exemplars, s’ha consultat diverses fonts, estudis i s’ha fet entrevistes a agents vinculats al territori.

Consulta oberta i itineraris

Tots els arbres inventariats es poden consultar a Instamaps. D'altra banda, s'ha dissenyat 14 nous itineraris arboris, que es troben a disposició dels usuaris a través del compte de Wikiloc del Parc Natural. També es preveu editar un plànol guia amb els arbres singulars més representatius.

Mostrar formulari de contacte