Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ipcena exigeix al Govern que suspengui les obres del telecadira i la pista associada de Baqueira a la Peülla

Ipcena exigeix al Govern que suspengui les obres del telecadira i la pista associada de Baqueira a la Peülla

L'entitat ecologista argumenta que el Consell de Protecció de la Natura es manifesta contrari al projecte
Dues màquines treballant a l'estació de Baqueira Beret, al Pallars Sobirà (Foto: ACN)
18/07/2019 18:05

Ipcena exigeix al Govern que suspengui les obres del telecadira i la pista associada de Baqueira a la Peülla. L'entitat ecologista ha argumentat que ha pres aquesta decisió després de rebre l'acord del Consell de Protecció de la Natura (CPN), òrgan assessor de la Generalitat en matèria de medi ambient, que es manifesta de forma unànime contrari al projecte.

El col·lectiu demana al conseller de Territori, Damià Calvet, que aturi els treballs mentre no s'hagi informat al CPN i s'elabori un informe preceptiu, tal com recull la Llei de Protecció de la Natura. L'ACN també informa que entitat ecologista sol·licita "una inspecció a la zona on es puguin constatar els fets denunciats". Per Ipcena les declaracions de l'empresa argumentant que són rases per fer passar tubs dels canons de neu, "són del tot falses i responen a l'interès d'amagar la realitat dels fets i l'interès de generar confusió mediàtica".

Segons indica Ipcena, el Consell de Protecció de la Natura deixa clar el seu posicionament i es manifesta contrari a les afectacions que comporten el desenvolupament i l'aplicació de la modificació puntual del Pla Especial Urbanístic de l'àrea esquiable de Peülla-Montanyó-Rialba, per ajust del sector Peülla, al terme municipal d'Alt Àneu, a la Zona Perifèrica de Protecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i a la Reserva natural parcial de Riu Bonaigua, tots dos espais inclosos a la Xarxa Natura 2000.

Ipcena ha rebut l'acord del CPN mitjançant la sala tercera del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que porta el contenciós presentat pel col·lectiu ecologista.

Mostrar formulari de contacte