Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Isona endega una campanya per esterilitzar gats de carrer

Isona endega una campanya per esterilitzar gats de carrer

El cens que té l'Ajuntament ha detectat que la població de felins ha passat de 50 a més de 150 exemplars en un any. Paral·lelament es crearà tres punts d'alimentació per tenir controlats els animals en un mateix indret
Un grup de gats en un carrer d'Isona (Foto: ACN)
09/02/2024 10:45

L'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà ha detectat un fort increment de la població de gats de carrer al cap del municipi, Isona, on en un sol any han han passat de 50 a més de 150 exemplars. Per això, el consistori ha endegat aquesta setmana una campanya d'esterilització per posar-hi fre. S'hi invertirà uns 20.000 euros.

Aquest és el primer cop que el municipi pallarès fa aquesta campanya. L'alcaldessa, Jeannine Abella, ho veu necessari i detalla que han pres la decisió arran de les queixes d'alguns veïns perquè aquest fort augment començava a causar problemes. A d'altres nuclis del municipi, com Conques, també hi ha colònies de gats que igualment s'esterilitzaran.

Paral·lelament, es crearan tres punts d'alimentació a Isona per concentrar els animals en un mateix indret. Per això, segons ha explicat l'alcaldessa, es constituirà una associació formada per les persones, majoritàriament dones, que solen donar menjar als gats a prop de les seves llars i que ja s'han compromès, des d'ara, a fer-ho en aquests nous punts habilitats. Abella, d'altra banda, ha dit a l'ACN que la campanya anirà acompanyada d'una ordenança amb què contemplen sancionar els veïns que des d'ara alimentin gats fora dels espais habilitats. La batllessa ha matisat que esperen no haver-la d'aplicar i confien que els veïns actuaran correctament, però veu la norma necessària per garantir que aquest proveïment als gats es faci només en els punts controlats de la població.

Sobre aquesta qüestió també s'hi han pronunciat els Agents Rurals del Pallars Jussà. El seu cap, Miquel Arilla, veu necessari el control perquè els gats, pel seu instint caçador, capturen tota mena d'ocells, rèptils o amfibis. Arilla admet que els ajuntaments ja fa anys que fan campanyes d'esterilització, si bé opina que s'han d'intensificar perquè només cal que alguns gats no esterilitzats perquè la població local torni a créixer ràpidament. 

De la seva part, les veïnes que s'encarreguen ara d'alimentar els gats a prop dels seus carrers s'han mostrat d'acord amb aquesta ordenació i amb la campanya d'esterilització, perquè elles mateixes no volen que es vegi aquesta presència com un problema. De fet, han recordat que seran elles mateixes que s'encarregaran, de manera voluntària, dels punts d'alimentació que habilitarà l'ajuntament. En tot cas la seva portaveu, Montse González, ha indicat que seguiran alimentant-los com fins ara mentre aquests nous punts no estiguin habilitats. Per això, esperen que això sigui una realitat ben aviat.

Mostrar formulari de contacte