Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ivorra viu un dels primers actes vinculats al mil.lenari de Sant Ermengol

Ivorra viu un dels primers actes vinculats al mil.lenari de Sant Ermengol

La població de la Segarra va celebrar els mil anys del miracle del Sant Dubte Va ser el primer acte oficial de Joan-Enric Vives com arquebisbe  

Ivorra - Sant Dubte
Ivorra - Sant Dubte
21/04/2010 10:38

La població d'Ivorra ha estat l'escenari d'un dels primers actes oficials relacionats amb el Mil.lenari de Sant Ermengol. El municipi de la Segarra va acollir el dia 11 passat la celebració dels mil anys del Sant Dubte.

La jornada va comptar amb la presència del bisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, en el que de fet era el seu primer acte oficial com a arquebisbe, just després del nomenament. La commemoració va reunir més de 2.000 persones, en un poble de poc més de 100 habitants per al qual va ser tot un esdeveniment, segons ha explicat a RàdioSeu el rector d'Ivorra, Fermin Manteca.

Tot i que pertany al Bisbat de Solsona, Ivorra manté una estreta relació històrica amb la diòcesi d'Urgell, i en particular amb la figura del bisbe Ermengol, que va fundar-hi una confraria arran del miracle del Sant Dubte. Aquests fets es remunten a l'any 1010, quan, tot celebrant la missa, el llavors rector Bernat Oliver va dubtar del ritual de l’eucaristia en el moment de la consagració. Aleshores, la història explica que el vi del calze es va transformar en sang i es va escampar per l’altar.

El bisbe Ermengol va anar a Ivorra per comprovar els fets i va recollir el calze i les tovalles tacades. L’any següent va anar a Roma, amb el bisbe Oliba de Vic, i el papa Sergi IV va certificar el miracle. De retorn, el bisbe Ermengol va portar les relíquies, que es guarden al poble.

Els actes del mil.lenari de Sant Ermengol continuaran al llarg d'enguany. Cal recordar que, dins d'aquest marc, es prepara la creació a la Seu de l'Espai Ermengol, en què la figura del bisbe hi tindrà un protagonisme cabdal per explicar la història de la ciutat.

Mostrar formulari de contacte