Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ja es pot recollir el programa de la Festa Major de la Seu

Ja es pot recollir el programa de la Festa Major de la Seu

El llibret es distribueix des de l'Espai Ermengol i inclou articles i imatges sobre la celebració i la ciutat Enguany s'hi esmenta el 20è aniversari dels Diables, el 70è aniversari dels gegants vells i la creació de la Coordinadora de Casetes

Festa Major 2013 - Logotip
Festa Major 2013 - Logotip
13/08/2013 16:54

Des d'aquest dimarts ja es pot recollir, a l'oficina de turisme de l'Espai Ermengol, el programa oficial de la Festa Major 2013 de la Seu d'Urgell. A més a més de recopilar tots els actes festius i activitats lúdiques i esportives des de dimarts vinent, també hi apareix la salutació de l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, on desitja “una bona i cívica festa major per a tothom”, i on agraeix la feina de totes aquelles persones i entitats que la fan possible.

En el seu escrit, l'alcalde urgellenc també destaca tres dels fets més rellevants d'aquesta Festa Major: el vintè aniversari dels Diables de l'Alt Urgell; el 70è aniversari dels gegants “vells” de la Seu, l'Abd-al Rahman i la Constança; i el naixement de la Coordinadora de Casetes.

En el programa oficial hi ha altres textos i fotografies, com el que ha escrit la mateixa Comissió de Festes sota el títol 'Fem pinya i gaudim de la Festa Major”, on hi destaca que “no seria possible una festa sense una colla de gent compromesa, amb empenta i inquietuds". Un altre text, de la Coordinadora de Casetes, destaca el treball encetat en reunions obertes a tothom i on tots els assistents prenem les decisions necessàries.

Pel que fa al 70è aniversari dels gegants “vells”, la colla de geganters i grallers en fa un petit homenatge i avança que estan preparant una festa per celebrar aquest aniversari, dins la tradicional trobada de gegants que se celebra a la tarda de dissabte. El Grup de Diables, de la seva part, recorda el 20è aniversari tot dient que “després d'aquells primera Nit de Sant Joan hi han passat unes 150 persones”.

Un altre apartat l'Igersseu, nascut el setembre passat com a hashtag per poder categoritzar i etiquetar totes les fotos fetes a la ciutat o bé per urgellencs. Alhora, esdevé espai de difusió i promoció cultural, patrimonial i natural de la comarca. Actualment Igersseu compta amb un perfil propi a Instragram des d'on es proposen reptes setmanals i es realitzen trobades fotogràfiques 2.0.

També s'ha inclòs en el programa el text íntegre del pregó que va llegir l'Elvira Farràs a la festa major de l'any passat, on va fer un repàs històric del Ball Cerdà, proclamat l'any passat com “la dansa més viva dels Països Catalans”. D'altres temes que hi apareixen són el Pla Educatiu d'Entorn de la Seu d'urgell, la Regidoria de la Gent Gran, el 2n cicle d'Art Contemporani, els esports a la natura, l'Escanyabocs, els clubs esportius, el concurs de fotografia #viulafesta i la web de la festa, www.fmlaseu.cat

Entrades anticipades

També des d'avui mateix es poden adquirir les entrades de manera anticipada de l'espectacle 'Somriures i Màgia' del Mag Lari que tindrà lloc dijous dia 22, a les deu de la nit a la sala polivalent. Les entrades tenen un preu de 12 euros i es poden adquirir tant a les oficines de turisme de l'Espai Ermengol com del Consell Comarcal. També es poden comprar les entrades de la Festa Midnight Festival que organitza Flaix FM, així com els tiquets del sopar popular de casetes i el Correpintxos.

Inscripcions a activitats

Les inscripcions per a participar a les diferents activitats esportives cal fer-les al Palau d'Esports. Per participar a la Passa de Colles cal inscriure's a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament urgellenc.

Les inscripcions a la botifarrada popular que organitza la Penya Barcelonista i la germandat de Sant Sebastià, i del concurs de botifarra cal realitzar-les a l'Espai Ermengol. Pel que fa als Olympic Fer Games, es poden fer tant a l'Espai Ermengol com a l'Oficina Jove de l'Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte