Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ja ha començat el rescat de peixos al riu Segre

Ja ha començat el rescat de peixos al riu Segre

Els agents rurals, la Federació i el Club de Caça i Pesca han recuperat aquest matí prop de 1.200 exemplars El descens de cabal ha obligat a avançar l'actuació per evitar que els animals morin asfixiats
Rescat de peixos al riu Segre
21/08/2008 14:24

Aquest matí, a les 9, ja han començat les tasques de rescat de peixos al riu Segre, al tram de riu de vedat infantil. El treball el realitzen conjuntament tres agents rurals, dos guardes de la Federació Lleitadana de Pesca, i també socis del Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell, amb l'ajut d’altres voluntaris.

El president de la federació provincial, l'urgellenc Jordi Rey, explica que la decidió de tornar al rescat de peixos ve motivada per l'evident pèrdua de cabal del Segre, sobretot al tram entre el pont d'Alàs i el pont de la Palanca. De moment, el rescat d’avui salvarà prop de 200 exemplars de truita i prop de 1.000 peixos que cohabiten al Segre, i que corren el risc de morir asfixiats. Segons Rey, el percentatge de peixos vius que es salven durant el rescat és alt, i si mor algun exemplar és un fet puntual.

La setmana passada, el Club de Caça i Pesca ja va avançar a RàdioSeu que si no millorava el cabal, en pocs dies es podria estrendre al Segre els rescats que ja s'havien fet al riu Duran. La previsió era començar la setmana vinent, però la manca de pluges ha obligat als responsables a fer-ho ja avui mateix.

D’altra banda, tot i que la pesca està permesa en totes les modalitats fins al dia 31 d’agost, com a primera mesura, la societat de pesca ha tancat el tram més afectat per tal que no s’hi pugui pescar.

El rescat de peixos, consisteix en crear un camp magnètic amb uns aparells elèctrics per atraure els peixos, que es treuen de l’aigua amb un salabre. Tot seguit, es transporten amb una cisterma oxigenada al tram de riu que els responsables creguin addident, on el cabal encara sigui bo.

Mostrar formulari de contacte