Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ja han arribat a Andorra els tests d’anticossos per fer la prova a tota la ciutadania

Ja han arribat a Andorra els tests d’anticossos per fer la prova a tota la ciutadania

Tres defuncions per la COVID-19 al Principat en les darreres hores i 29 persones ingressades a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell
Tests d'anticossos a Andorra (Foto: Govern d'Andorra)
24/04/2020 20:33

El ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet, ha informat que ja es troben al país els 158.000 tests d’anticossos de coronavirus SARS-CoV-2. Els dispositius, que provenen de la Xina, han arribat aquest mateix divendres a l’aeroport de Barcelona-El Prat, des d’on han estat transportats fins al Principat. La quantitat de tests encomanada permetrà realitzar dues vegades la prova a tota la ciutadania que viu i/o treballa al país.

L’objectiu de l’operatiu, que es posarà en marxa la pròxima setmana, és conèixer el grau d’immunització de la població. Aquest fet que permetrà reforçar el control de la situació epidemiològica, la gestió de l’epidèmia i afavorir una estratègia que passi del confinament total a una de confinament selectiu de les persones infectades pel coronavirus i els seus contactes. D’aquesta manera, es vol potenciar la protecció dels ciutadans més vulnerables i alhora es minimitza la probabilitat de contagis en l’entorn laboral i escolar

Cal recordar que la ciutadania pot sol·licitar cita prèvia per realitzar la prova. Actualment ja hi ha 47.000 habitants registrats i es recomana demanar les cites per unitats de convivència perquè així les persones convivents es faran la prova el mateix dia en els diferents punts on es realitzaran les anàlisis.

La sol·licitud s’ha de fer a través de la plataforma digital coronavirus.govern.ad o contactant amb el Comú de la parròquia de residència. Les administracions comunals facilitaran les inscripcions a tothom que tingui dificultats per fer-ho telemàticament i seran els que acordaran la data i hora per realitzar les proves amb els interessats. Un cop sol·licitada la cita, s’anirà acordant progressivament amb la ciutadania, en funció de la data d’inici de les proves, la data i hora de la realització del test. Les proves es realitzaran de manera gratuïta a tota la població a partir dels dos anys d’edat.

Actualització sanitària

El ministre de Salut també ha aprofitat la roda de premsa per actualitzar les dades sanitàries de la COVID-19. Martínez Benazet ha destacat que actualment hi ha 731 casos totals diagnosticats al país, dels quals 347 es mantenen actius per positiu al coronavirus. Entre aquests, 29 persones estan ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell (13 a planta i 16 a l’UCI) i la resta dels diagnosticats estan aïllats. El titular de Salut també ha destacat que ja hi ha 344 persones que han superat la malaltia, després de donar doble negatiu a la prova de PCR. Martínez Benazet també ha informat de la defunció de tres padrins de dues residències del país.

Retorn de temporers als països d’origen

Per la seva banda, el ministre Portaveu, Eric Jover, ha informat durant la roda de premsa diària que aquest proper diumenge es preveu el retorn de 14 persones argentines al seu país d’origen. Les persones que podran retornar formen part de col·lectius vulnerables com ara embarassades o amb malalties prèvies. El Govern noliejarà el viatge fins a Madrid, d’on sortiran els dos avions fins a Argentina.

Mostrar formulari de contacte