Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jesús Fierro és reelegit president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Jesús Fierro és reelegit president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

El polític urgellenc ha rebut 13 vots de CiU, ERC i PPC, mentre que la candidata del PSC-Progrés Municipal, Dolors Vidal, ha sumat 5 vots La dinamització econòmica, les infraestructures viàries i de telecomunicacions i la planta de biomassa, eixos de l’acció de govern els pròxims 4 anys
Consell Comarcal Alt Urgell 2013
09/07/2011 13:15

Jesús Fierro ha estat reelegit president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell en l’acte de constitució de la nova corporació, que ha tingut lloc aquest dissabte a la Seu d’Urgell. Fierro ha obtingut 13 vots, corresponents als consellers de CiU, ERC i PPC, mentre que la candidata del PSC-Progrés Municipal, Dolors Vidal, ha rebut el suport dels 5 membres del seu grup presents a l’acte.

Jesús Fierro ha agraït en la presa de possessió la confiança dipositada en ell i s'ha compromès a continuar treballant "amb humilitat i seriositat". Així mateix, en el seu discurs ha defensat el paper dels consells comarcals des de la seva creació "per garantir l'equilibri territorial i ajudar de forma propera els municipis més petits".

En el balanç de la feina feta, no ha dubtat a subratllar qüestions com la millora de camins, el transport a la demanda, el menjador escolar o la implantació de les noves tecnologies. En aquest sentit, el president alturgellenc ha manifestat que abans del 2015 es garantirà l'accés a la banda ampla al 100% del territori de l'Alt Urgell.

A més, Fierro considera prioritari durant els pròxims quatre anys incidir en la promoció econòmica, per a la qual s'ha creat una vicepresidència, i continuar mancomunant serveis per evitar despeses innecessàries als ajuntaments i optimitzar costos.

Un altre punt que ha destacat com a positiu de la darrera legislatura ha estat el funcionament del Consell d'Alcaldes, clau en qüestions com el Pla de Camins i la planta de biomassa, un projecte que s'haurà de posar en marxa en el termini d’un any i mig, juntament amb la constitució de la cooperativa d’ens aportadors de biomassa.

'Mà estesa' dels grups de l'oposició

Els portaveu dels altres grups amb representació al Consell Comarcal —Dolors Vidal (Progrés Municipal), Antoni Casanovas (ERC) i Joaquim Pascuet (PPC)— han ofert la seva col•laboració al reelegit president, alhora que li han demanat la màxima implicació del Consell Comarcal en la millora de les infraestructures, els equipaments i els serveis a tots els municipis, de manera especial als més petits.

Dolors Vidal (Progrés Municipal) ha assegurat que el seu grup ofereix 'mà estesa' a CIU, tot i que també ha avisat que durà també a terme "una tasca de control i fiscalització", que és el que pertoca a l'oposició. La portaveu socialista ha aprofitat l'ocasió per reivindicar "un consell comarcal més tècnic que no pas polític".

En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu d'ERC, Antoni Casanovas, que ha recordat que cal "treballar junts" i continuar fent feina a favor dels petits municipis, evitant caure en la politització.

Per últim, el representant del Partit Popular, Joaquim Pascuet, ha instat a tenir en compte les problemàtiques dels nuclis petits, malgrat la conjuntura econòmica.

Renovació de consellers

El plenari del Consell Comarcal ha experimentat una notable renovació, ja que només 5 dels 19 consellers del mandat 2007-2011 repeteixen en el càrrec. Quant a municipis, hi són representats 15 dels 19 ajuntaments de la comarca. Dels 19 consellers entrants, 4 són alcaldes i els altres 15 són regidors al seu municipi.

Per part de Convergència i Unió són consellers comarcals Jesús Fierro (la Seu d’Urgell), Josep Camps (la Vansa i Fórnols), Ricard Pérez (Oliana), Pere Navinés (Estamariu), Rosa Andorrà (el Pont de Bar), Dolors Espluga (Peramola), Maria Carme Ribó (Alàs i Cerc), Pere Artigues (les Valls de Valira), Eduard Vives (Organyà) i Jesús Dòria (Ribera d’Urgellet).

Els consellers comarcals del PSC-Progrés Municipal són Antoni Fiol (Organyà), Josep Miquel Alfonso (Alàs i Cerc), Montserrat Ramoneda (Coll de Nargó), Dolors Vidal (les Valls d’Aguilar), Arcadi Payerols (Oliana) i Concepció Rabassa (La Seu d’Urgell). ERC té de consellers Antoni Casanovas (Arsèguel) i Jordi Sala (Fígols i Alinyà). El conseller del PP és Joaquim Pascuet (Bassella).

Reconeixement als consellers que han deixat el càrrec

Com a reconeixement a la tasca feta pels anteriors consellers, se'ls ha lliurat una placa oficial. Deixen el càrrec Francesc Bonet, José M. Cequiel, Rafel Ferré, Benito Fité, Patrícia Lanau, Mireia Pellicer, Jordi Picart, Marc Porta, Mònica Sainz, Ramon Fierro, Francesc Isern, Jesús Bentanachs, Joan Orrit, Fermín Tordesillas i Òscar Ordeig.

En l'homenatge, Fierro ha volgut fer un esment especial a la vàlua personal i la dedicació a la comarca de l'expresident Ventura Roca, que no formarà part de l'ens després de més de 20 anys d'implicació. Ventura Roca va dirigir el Consell Comarcal del 1999 al 2007 i va ser conseller en el període del 91 al 99 i durant la darrera legislatura.

Mostrar formulari de contacte