Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan Altimiras presenta a la Seu d'Urgell 'L'herba creix de nit', el seu debut en solitari com a escriptor

Joan Altimiras presenta a la Seu d'Urgell 'L'herba creix de nit', el seu debut en solitari com a escriptor

L'ex director gerent del Sant Hospital donarà a conèixer el llibre aquest divendres al vespre, a la sala del Consell Comarcal i acompanyat d'Albert Villaró

'L'herba creix de nit' (Joan Altimiras)
'L'herba creix de nit' (Joan Altimiras)
10/11/2022 11:34

Joan Altimiras presentarà a la Seu d'Urgell aquest divendres, a les 7 del vespre, el llibre de relats L’herba creix de nit (Ed. Oblícuas), el seu debut en solitari en el món de les lletres. L'acte es farà a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’autor estarà acompanyat de l’escriptor urgellenc Albert Villaró.

Altimiras, nascut a Barcelona l’any 1953, manté una estreta relació amb l’Alt Urgell des que va ser director gerent del Sant Hospital, entre els anys 2011 i 2014. A més a més, és soci de l’Associació Llibre del Pirineu des de la seva fundació.

Sobre L’herba creix de nit, el psiquiatre i actual director de l’Institut Clínic de Neurociències de l’Hospital Clínic Universitari de Barcelona, Manuel Valdés Miyar, en valora que "és un títol afortunat, pres de l’últim conte", i que "suggereix una observació poètica i també una amenaça, ja que adverteix que les coses, les persones (i un mateix) canvien mentre no les veus, van creixent o minvant sense que ho apreciïs i es tornen estranyes a la teva esquena". En el llibre, hi afegeix Valdés, "hi ha dos tipus de contes: situacions originals o inesperades que exigeixen resposta a diferents tipus de persones i personatges que viuen l’última edat i reivindiquen el dret a continuar governant el seu destí”.

Joan Altimiras és farmacèutic i directiu d'hospitals. Però, paral·lelament, també ha sigut alumne de l'Aula d'Escriptors i de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Alguns dels seus contes s'han publicat en antologies (Qué me estàs contando, 2007, Café con letras, 2008 i Els Nigrants i Altres Contes, 2020). Ha estat finalista dels premis literaris Els 4 Gats, Ciutat de Tarragona i el Concurs de relats curts TMB els anys 2020 i 2021.

Mostrar formulari de contacte