Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan Carles Pié passa a ser 'assessor' de l'Ajuntament de la Seu

Joan Carles Pié passa a ser 'assessor' de l'Ajuntament de la Seu

El PSC-Progrés va alertar que un càrrec de confiança no pot ocupar el lloc de director de Recursos Humans L’equip de Govern reconeix un error de forma però no de fons
Ple Municipal - Novembre 2009
01/12/2009 18:17

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns modificar el criteri de contractació del fins ara director de Recursos Humans, Joan Carles Pié. Finalment, CIU i ERC han decidit comptar amb els serveis de Pié com a assessor polític, per tal de no haver de “perdre temps” amb una convocatòria pública, “que alentiria el procés d’incorporació a la feina i alguns punts que ja s’estan tractant amb el personal de l’Ajuntament, com és el cas del conveni laboral”.

Aquesta decisió és conseqüència de les peticions del PSC-Progrés, que acusava l’equip de govern d’escollir “a dit” una persona de confiança “per fer una tasca professional que requereix una formació determinada i un concurs obert a tothom”.

El tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, va admetre ahir durant el plenari municipal que el tràmit que es va dur a terme el mes de setembre per a la incorporació de Joan Carles Pié “no era correcte”. Aquest punt el va ratificar el Secretari municipal. Tanmateix, Fierro va reiterar que tot i el defecte de forma, “la persona triada és el professional ideal per fer front a les tasques basades en els RRHH a l’Ajuntament urgellenc, tal i com s’exposava en l’estudi de llocs de treball del consistori”.

En aquest sentit, el PSC-Progrés, tot i el cessament de Pié com a personal directiu i la seva designació com a personal eventual, va insistir en el fet que calia declarar nul.la l’acta del mes de setembre i deixar-la sense efecte. Alhora, va avisar que un assessor polític “no pot tenir en cap cas competències en Recursos Humans, ni gaudir de responsabilitats directes, entre d’altres”. “Això en qüestiona la utilitat”, va alertar el portaveu de Progrés, Jordi Mas.

Pel que fa a ICV, Josep Maria Carles va lamentar l’error de forma “demostrat”, malgrat que va respectar el fet que CIU i ERC incorporin una persona de confiança a l’equip municipal. La formació ecosocialista va abstenir-se en la votació sobre la designació de personal eventual.

L’aprovació de la modificació de la plantilla orgànica només la va defensar l’equip de govern i tots els altres grups hi van votar en contra. Pel que fa al cessament de personal, els partits van ser-hi favorables. Finalment, la moció presentada pel PSC-Progrés sobre aquesta qüestió no es va debatre.

Mostrar formulari de contacte