Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan-Enric Vives es perfila com a futur arquebisbe de Barcelona

Joan-Enric Vives es perfila com a futur arquebisbe de Barcelona

Segons ha informat 'eldiario.es', l'actual copríncep episcopal podria rellevar properament el cardenal Lluís Martínez Sistach Vives, nascut i format a la capital catalana, és al capdavant del Bisbat d'Urgell des de l'any 2003

Joan-Enric Vives
Joan-Enric Vives
27/04/2015 18:38

Joan-Enric Vives podria esdevenir el nou arquebisbe de Barcelona. Segons una informació publicada pel portal eldiario.es, l'actual arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra es perfila com a successor del cardenal Lluís Martínez Sistach, que amb 78 anys actualment ja supera l'edat per jubilar-se de les seves funcions.

La informació del diari digital madrileny dóna per fet que la decisió ja està presa i que el Vaticà anunciarà els propers dies l'elecció de Monsenyor Vives, de 65 anys, com a nou màxim representant de l'Arquebisbat de Barcelona. Tot i que hi podria haver canvis d'última hora, la notícia assegura que amb tota probabilitat això es confirmarà a curt termini.

Perfil catalanista

El mateix article apunta que la decisió l'ha coordinat personalment el Papa Francesc, amb l'assessorament de Martínez Sistach, i que respondria a l'objectiu d'apostar per un Arquebisbe de Barcelona de perfil catalanista moderat, que sigui del país i que parli català. La Santa Seu respondria així al suggeriment que havien fet públicament tant el cardenal mateix com les bases de l'Església catalana.

D'aquesta manera, el Vaticà també vol consolidar la seva sintonia amb el país, tenint en compte la hipotètica creació d'un Estat català o, en tot cas, davant l'evidència de l'ascens i consolidació de l'independentisme a Catalunya durant aquests darrers anys.

Joan-Enric Vives i Sicília, nascut a Barcelona el 1949, és llicenciat en Teologia i en Filosofia i Ciències de l'Educació per la UB. El 1974 va ser ordenat sacerdot i el 1993 va ser consagrat com a bisbe auxiliar de Barcelona. Vives va viure i va desenvolupar la seva carrera eclesiàstica a la capital catalana fins l'any 2001, quan va ser nomenat Bisbe Coadjutor d'Urgell per prendre el relleu, l'any 2003, de Joan Martí Alanis com a bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra. L'any 2009 va ser nomenat arquebisbe ad personam.

Mostrar formulari de contacte