Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan-Enric Vives fa una crida a ajudar Gaza davant la 'desesperació' després dels bombardeigs

Joan-Enric Vives fa una crida a ajudar Gaza davant la 'desesperació' després dels bombardeigs

L'arquebisbe d'Urgell participa en una visita de bisbes a Terra Santa, on constaten l'elevat grau de destrucció per la guerra de l'estiu passat Els habitants de la franja tenen serioses dificultats per tirar endavant i "el desànim s'estén", afirma
Joan-Enric Vives, a Gaza
14/01/2015 11:26

L'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, està fent aquests dies una visita a Terra Santa en què ha pogut constatar sobre el terreny la destrucció causada a Gaza pels bombardeigs d'aquest estiu passat sobre la població civil. Vives participa en una expedició d'un grup internacional de bisbes per conèixer la situació actual de la zona.

Monsenyor Vives ha defint l'estat actual de Gaza com "un lloc de desolació, després de la guerra dels cinquanta-cinc dies". El també copríncep d'Andorra assegura que "ha estat una impressió terrible" i que "la destrucció és molt gran, el desànim s'estén i moltíssimes persones no tenen el necessari, ja no només de menjar, de salut o de possibilitats de tirar endavant, sinó que, a més a més, la situació comença a ser de gran desesperació".

Per això, l'arquebisbe d'Urgell s'adreça a les institucions i a la societat en general i creu que "cal fer una crida a la solidaritat i a l'ajuda als cristians i a tots els habitants de Gaza, una zona molt petita, de 350 km2 tan sols, i en canvi, amb 1.800.000 habitants". D'aquests, només hi ha 1.500 cristians, però els bisbes han constatat que també estan patint "una situació terrible".

En l'expedició també s'ha visitat Sderon, població israeliana que, en aquest cas, va patir el llançament constant de coets des la Franja. Amb tot, els bisbes han remarcat que "els danys no són gens proporcionals entre un lloc i un altre". 

Per tot plegat, els representants internacionals catòlics han fet una crida a una "solució entre els dos estats" però especialment perquè "l'ajuda i el suport internacional per la pau a Gaza, i a tot Israel i Palestina, pugui ser possible.

Mostrar formulari de contacte