Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan-Enric Vives lamenta els "empresonaments preventius" per part de l'Estat espanyol

Joan-Enric Vives lamenta els "empresonaments preventius" per part de l'Estat espanyol

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra qüestiona "la humiliació" de la mesura i adverteix que la decisió "va contra la pau social". D'altres bisbes catalans també s'hi han pronunciat en contra perquè ho veuen com "un obstacle per al diàleg"

Joan-Enric Vives
Joan-Enric Vives
07/11/2017 17:40

L’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan Enric Vives, ha lamentat els "empresonaments preventius i tot el que porti la humiliació de les persones o els pobles", ja que tem que "pugui conduir a una desafecció perillosa que va en contra de la pau social i la fraternitat entre pobles germans". 

Vives va fer aquestes declaracions aquest dimarts en resposta a la situació que està vivint actualment Catalunya i, en particular, a la destitució i empresonament de consellers de la Generalitat dictats els darrers dies per l'Estat espanyol. El copríncep, segons ha informat El Periòdic, ha instat la comunitat cristiana a «pregar i buscar amb perseverança la comunió de tots, més enllà de les legítimes diferències polítiques, procurant sempre ser gent de pau i que treballa per la concòrdia, la reconciliació, la valoració del discrepant i la pau". 

Vives va fer pública la seva crítica a les darreres actuacions del Govern espanyol i de les institucions judicials durant una eucaristia celebrada a l’església de la Nativitat de Sossís, al municipi de Conca de Dalt. Amb aquestes reflexions, l'arquebisbe d'Urgell se sumava a d'altres bisbes catalans que els darrers dies han expressat la seva preocupació per les mesures endegades per l'Estat espanyol i per la confrontació que s'està vivint a Catalunya. Un d’ells és el bisbe de Solsona, Xavier Novell, que considera «injust» que el «govern legítim» de Catalunya estigui a la presó. De la seva part, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i l’abat de Montserrat, Josep María Soler, també veuen els empresonaments com "un obstacle per al diàleg i la pau social".

Mostrar formulari de contacte